Merve Kavakçı'nın kızı Mariam Erdoğan'a danışman oldu

Merve Kavakçı'nın kızı Mariam Erdoğan'a danışman oldu

Sosyal medya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni danışmanı Merve Kavakçı'nın kızı Mariam ile yıkılıyor.

Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a danışman olarak atandı. Mariam Kavakçı’nın paylaşımları ise sosyal medyayı salladı.

Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı görevine bugün dikkat çeken bir isim atandı. Merve Kavakçı'nın kızı Mariam Kavakçı, Erdoğan’ın danışmanı oldu ve sosyal medya yıkıldı.

İşte Mariam Kavakçı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığı görevine atanmasının ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlardan bazıları:

kavakci-paylasimlari1.jpgkavakci-paylasimlari2.jpgkavakci-paylasimlari3.jpg

PEKİ MARİAM KAVAKÇI KİMDİR?

Mariam Kavakçı hükümete yakın medyada ‘konuşma dili patoloğu’ ve ‘iş kadını’ olarak tanıtılıyor. Merve Kavakçı'nın ilk eşi olan Ürdün Filistin uyruklu ABD vatandaşı Ali Ahmad Abushanab'ın kızı olan Mariam Ali Kavakçı’nın (artık Ali ismini kullanmıyor) araştırma alanları arasında dil işlemenin nörobiyolojik yönleri, motor-dil etkileşimleri, dil bozuklukları ve bunların genomik özellikleri bulunduğu ve 2017 yılında, Texas Üniversitesi’nde İletişim Bilimleri ve Bozuklukları bölümünde yüksek lisans yaptığı belirtiliyor. 

Mariam Ali Kavakçı'nın babasıyla hiç bir iletişiminin olmadığı ifade ediliyor. Merve Kavakçı boşandıktan sonra kızlarıyla birlikte Türkiye'ye gelmiş.

kavakci2.jpg

MARİAM’IN ANNESİ MERVE KAVAKÇI KİMDİR? KAÇ EVLİLİK YAPTI?  EŞLERİNİN İSİMLERİ NELERDİR?

Merve Kavakçı, Fazilet Partisi'nden 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçildi. 2 Mayıs 1999'da TBMM'de ant içme törenine başörtülü gelince meclisten çıkartıldı.

1968 Ankara doğumlu olan Merve Kavakçı kendi bilgilerine göre 3 kez evlenmiş. Ancak, Ertuğrul Özkök 5 kez evlendiği'ni iddia ediliyor.  İlk evliliğini 1990 yılında Ali Ahmad Abushanab ile yapan Merve Kavakçı'nın ilk evliliği 3 yıl sonra bitti. 1999 yılında Bekir Lüftü Yıldırım ile evlenen Kavakçı'nın bu evliliği de 2005 yılında sona erdi.

CHP'nin Adalet Yürüyüşü'ne katılan Cihangir İslam ile Merve Kavakçı'nın evliliği 2010 yılında başladı.

Cihangir İslam bugün 24 Haziran’dan CHP'den seçilerek Saadet Partisi'nden milletvekilliği yapıyor. Cihangir İslam ise aynı zamanda FETÖ'den ihraç edilen akademisyenler arasında yer alıyor. Merve Kavakçı’nın kardeşi Ravza Kavakçı, halen AK Parti milletvekili olarak Meclis’te görev yapıyor.

Bilindiği üzere Merve Kavakçı, Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanmıştı.

İşte Merve Kavakçı'nın kızı, Erdoğan'ın yeni danışmanı Mariam Kavakçı'nın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar:

kavakci1.png

kavakci3.jpg

kavakci4.png

kavakci5.jpg

kavakci6.png

kavakci7.jpg

kavakci8.jpg

Erdoğan'a danışman olan Mariam Kavakçı'nın İngilizce eğitim özgeçmişi de şöyle:

TIKLAYINIZ

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.