Meteoroloji’den korkutan uyarı! Belediyeler anons yaptı

Meteoroloji’den korkutan uyarı! Belediyeler anons yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna ilişkin son dakika uyarısında bulundu. Belediyeler ise anons yaptı. İşte ayrıntılar;

Meteoroloji hava tahmin raporunu açıkladı ve özellikle Doğu Karadeniz bölgesini uyardı.

Meteoroloji tarafından yapılan son dakika hava durumu değerlendirmesine göre; Orta ve Doğu Karadeniz’de (Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın (02.08.2018 Perşembe) ve Cuma (03.08.2018) günleri etkisini ve şiddetini artıracağı tahmin ediliyor. Vatandaşların özellik 48 saatlik dilimde olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'de Perşembe ve Cuma günleri görülecek yağışların, 48 saatlik süre zarfında kıyı illerinde (Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) yerel olarak bazı il ve ilçelerde toplamda 100-200 kg/m2 yağış bırakacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan riski gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Bolu, Düzce, Karabük çevreleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Ankara ve Konya’nın batı, Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yağışla birlikte 2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Öte yandan akşam saatlerinde belediye hoparlöründen sağanak yağış ve sel uyarıları yapıldı.

siyasetcafe.com

baskentte-silah-sesleri-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.