METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programında Uğur Dündar’ın konuğu olan tiyatrocu Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programında Uğur Dündar’ın konuğu olan tiyatrocu Metin Akpınar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'Ayaklarından asarlar' sözlerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bugünkü konuşmasında Akpınar'ı hedef göstermiş ve 'Beni ipe götüreceklermiş. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık. Senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde.' sözleriyle soruşturma açılacağının sinyalini vermişti...

Erdoğan'ın hedefinde Metin Akpınar var 'Bedelini ödeyecekler'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’, ‘darbeye çağrı’ ve ‘ölüm tehdidi’ suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in katıldığı katıldığı programdaki sözleri incelemeye alındı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın ifadeye davet edildikleri belirtildi.

 

Usta oyuncu Müjdat Gezen, Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında Erdoğan'ın "Türkiye'nin kaymağını yiyenler, Türkiye'de kıyamet kopsa bunların kılı kıpırdamaz" sözlerine tepki gösterdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın kuruluşları ile kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİYASETCAFE.COM

BU HABERLERDE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

diyanet-butce-siyasetcafe.jpgsuleyman-soylu-siyasetcafe-001.jpg47696.jpgnihat-genc-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.