Metin Temel Paşa'ya istifa çağrısı

Metin Temel Paşa'ya istifa çağrısı

Muharrem İnce’nin ‘apoletlerini sökeceğim’ diyerek hedef aldığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise görevden aldığı ve başka bir göreve atadığı Temel Paşa’ya istifa çağrısı yapıldı.

Orgeneral İsmail Metin Temel krizi büyüyerek devam ediyor. Başkan Erdoğan’ın Temel Paşa’yı görevinden alıp Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na ataması tepkileri de beraberinde getirdi. Suriye’de DEAŞ ve PKK/YPG terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda başarılarıyla bilinen Temel Paşa’ya Emekli Koramiral Atilla Kıyat istifa çağrısında bulundu.

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan emekli Koramiral Atilla Kıyat,  2. Ordu Komutanı Temel Paşa’nın görevden alınıp başka bir göreve atanmasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Neden görevden alındığını bilmiyoruz. Görevden alınmasıyla ilgili konuşulanlar söylentiden ibaret. Şu anda görevden alındı. İstifa çağrısında bulunmamın nedeni; komutan hakkında o kadar güzel bildirimler aldım ki ben. Cumhurbaşkanı ve Milli Savunma Bakanı'nın tarz ve davranışlarını da biliyorum.”

Balyoz mağduru komutan Mustafa Önsel isyan etti: Masumları bu kanlı çuvaldan çıkartın

‘Arada bir anlaşmazlık olduysa haklı olan tarafın 2. Ordu Komutanı olduğunu düşünüyorum’  diyen Emekli Koramiral Kayıt, Temel Paşa’nın istifa etmesi gerektiğini düşündüğünü belirterek şunları söyledi:

“Bu müessesenin siyasilere hatırlatılması, ki siyasilerde hiç böyle bir gelenek yok, hiçbir şeyden sorumlu olmazlar, hiçbir şey onların koltuklarını bıraktıramaz ama bir komutanın onlara bu dersi vermesi gerektiğini düşünüyorum. Aksi tadirde böyle bir istifa olmaz ise görevden alınış nedeninde kendisinin bir kabahati varmış da bunu kabulenip köşesine çekilmiş gibi görünür. Bu da bu derecede değerli komutan için beni üzer."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.