MHP af konusunda ısrarlı Genel Kurula kesin getireceğiz

MHP af konusunda ısrarlı Genel Kurula kesin getireceğiz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, af tartışmalarına ile ilgili, "Af konusu Adalet Komisyonu'nda, Genel Kurul'a inmedi, inşallah ilk işimiz bu teklifi Genel Kurul'a indirmek olacak" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 24 Haziran seçimleri ile 31 Mart seçimleri arasında gündeme getirilen af teklifinde ilk işlerinin bu konuyu meclis genel kuruluna getirmek olduğunu söyledi.

Büyük tartışmalara yol açan ve 24 Haziran ile 31 Mart seçimler arasında çok konuşulan 'af' konusuna ilişkin bir açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Af konusu Adalet Komisyonu'nda, Genel Kurul'a inmedi, inşallah ilk işimiz bu teklifi Genel Kurul'a indirmek olacak" dedi.

Feti Yıldız, af ile ilgili ilk tekliflerinde Erdoğan'ın olumlu cevap vermemesini hatırlatarak şunları kaydetti; "Sayın Cumhurbaşkanımız teklifimizin ilk günlerinde kendisine gelen eksik bilgilerle bazı açıklamalarda bulunmuştu. Ancak zaman içinde teklifin içeriği öğrenildi. Biz hangi suçları istisna tuttuğumuzu defalarca söyledik."

TERÖR, CİNSELLİK, ATATÜRK'E HAKARET, FETÖ, PKK KAPSAM DIŞI

Feti Yıldız af konusunun kapmsam dışı suçlar hakkında da bilgi verirken şöyle konuştu, "Terör suçları kapsam dışı, cinsel saldırı kapsam dışı, Atatürk aleyhine işlenen suçlar kapsam dışı, FETÖ, PKK, silahlı sol örgütler kapsam dışı. Kapsam içinde olan suçlar da belli."

"MHP TEKLİFLERİ RAFTA DA LAFTA DA KALMAZ"

Yıldız, af konusunda büyük bir beklentinin olduğunu bildiklerini ifade ederken açıklamasını şu şekilde bitirdi; "Bu şartlı ceza indirimini mutlaka Genel Kurul'a indireceği. Bu beklentinin farkındayız. MHP'nin sayın liderinin mali idareler seçiminden önce bir televizyon programında söylediği gibi MHP teklifleri rafta kalmaz, lafta da kalmaz."

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.