MHP dönüş şartlarını belirledi! Onlar giremeyecek

MHP dönüş şartlarını belirledi! Onlar giremeyecek

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP), 24 Haziran seçimlerinin ardından suların bir türlü durulmadığı İYİ Parti’den dönüşlerin olması durumunda bazı şartlar öne süreceği öğrenildi. İşte ayrıntılar;

İYİ Parti’de seçimlerinin ardından kriz tırmanarak devam ediyor. Son olarak partinin Genel Başkanı’nın seçimli olağanüstü kongre kararı alması ve aday olmayacağını açıklaması partide deprem etkisi yarattı.

MHP Parti yönetiminin ise, İYİ Parti’den dönüşlerin olması durumunda sadece ‘pişmanlık duyan ülkücüler’ ve ‘samimiyet’ sınavını geçenleri kabul edeceği öğrenildi.

İYİ Parti’nin Afyonkarahisar kampında önceki gün Genel Başkan Meral Akşener’in olağanüstü kurultay kararı almasının ve kampta özellikle eski MHP’lilerle ‘merkez sağ’daki isimler arasında yaşanan tartışmanın ardından siyasi kulislerde, “İYİ Parti’den MHP’ye geçiş olur mu” sorusu gündeme geldi.

bahceli-koray-aydini-goreve-cagirdi-siyasetcafe.jpg

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın aynı gün yaptığı açıklamada, “Aralarında MHP’den ayrılmış olan ve sanki pişmanmış görüntüsünde isimler var. Dönüş ve katılım için bu partiden kopuşlar başladığında bize müracaat vaki olursa oturur değerlendiririz” şeklindeki sözleri, partinin pişmanlık yaşayan ülkücülere yönelik tutumunda bir değişikliğe gidilebileceği sinyalini verdi. Ancak alınan bilgiye göre İYİ Parti’den MHP’ye olası geçişlerde MHP, kapılarını “şartlı” açacak. MHP’nin böyle bir durumda, dönmek isteyen isimlerin öncelikle ‘samimi’ olup olmadıklarını değerlendireceği belirtiliyor.

1 Kasım 2015 seçimleri sonrasında partiden belli bir amaç için giden ve partiyi, Genel Başkan’ı kamuoyu nezdinde küçük düşürücü hareketler yapan, partinin aylarca tartışılmasını sağlayan ve partiye, parti yönetimine hakaret eden kişilere ise bu kilidin ucunun daima kapalı olacağına dikkat çekiliyor. Örnek olarak da, olağanüstü kurultay sürecinde partiye ve Bahçeli’ye hakaretlerde bulundukları belirtilen, Ümit Özdağ, Müsavat Dervişoğlu, Şenol Bal, Lütfü Türkkan, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok gibi isimler gösteriliyor. Partide, Meclis’teki yemin töreninde, el öpme ve Bahçeli’yle selamlaşmanın “turnusol kağıdı görevi gördüğü” de vurgulanıyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum