MHP'den AK Parti'ye flaş Paradise çıkışı

MHP'den AK Parti'ye flaş Paradise çıkışı

Başbakan Binali Yıldırım’ın oğullarının şirketlerinin isimlerinin de geçtiği Paradise Belgeleri konusunda tartışmalar devam ederken dün mecliste önemli bir gelişme yaşandı. İşte ayrıntılar;

Ak Parti ile yan yanayız ve ittifak içerisindeyiz diye Devlet Bahçeli’nin Genel Başkanı olduğu MHP, dün mecliste Paradise Belgelerinin araştırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) dün mecliste araştırılması için verdiği Paradise Belgeleri önergesi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteğine rağmen AK Parti oylarıyla reddedildi. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde ABD ziyareti öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, bu belgelerin araştırılmasını talep etmiş ve suçlamaları kabul etmemişti.

Konu ile ilgili dün mecliste konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, off-shore’un açık bir şekilde vergi kaçırma olduğunu,  tüm dünyada eş zamanlı yayınlanan Paradise Belgeleri’nde Başbakanımızın çocuklarının isminin geçtiğini söyledi. Özkoç, “Bu kimseyi rahatsız etmiyor mu? Sayın Başbakanı rahatsız etmiş, ‘Bununla ilgili ne varsa açığa çıksın. Kim, benim oğlum olur, yeğenim olur, dayısı olur, hatta başka siyasi partilerin mensupları da varsa onlar da açığa çıksın’ demiş. Gelin, hem Başbakanınızı hem çocuklarını hem de Türkiye’nin itibarını koruyun” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise konuya ilişkin, “Off-shore bankacılığı, off-shore faaliyeti yasa dışı bir faaliyet olmamakla birlikte bir para aklama faaliyeti olarak da kullanılabilmekte, bir vergiden kaçınma olarak da kullanılabilmektedir. Bu konuda Türk idari sisteminde sorumlu ve yetkili kurum ve kuruluşlar vardır. Bunlardan en önemlisi MASAK’tır. MASAK’ın konuya ilişkin araştırma yapması ve varsa elde ettiği bulguları kamuoyuyla ve ilgili kurumlarla paylaşması gerekir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.