'SGK’yı Erdoğan batırdı'

'SGK’yı Erdoğan batırdı'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün ki grup toplantısında hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı çok sert dille eleştirdi. İşte detaylar;

CHP Grup Toplantısına SGK tartışmaları ve açıklaması damga vurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında AK Parti iktidarının ekonomik politikasını eleştirdi ve SGK’yı kim batırdı? diye bir soru yöneltti.

‘Sen Atatürkçü olamazsın’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bunlar çiftçinin hasılatından yüzde 4 vergi alıyorlar. Zararından da vergi alırım diyor. Sen Atatürkçü olamazsın kardeşim Atatürkçü olmak için çiftçiyi koruyacaksın. Sabah kalkıp musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi var. Katı atık, katı atık toplama, atık su, çevre temizlik ve Katma Değer Vergisi” dedi.

Emeklilere ağlayacağınıza, sandığa gittiğinizde oy vereceksiniz diye seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bana ‘Kılıçdaroğlu SSK'yı batırdı’ diyorlardı. 3 sosyal güvenlik kurumunun benim emekli olduğum tarihte açığı 2 milyar 341 milyon liraydı. Şimdiki açığı 21 milyar lirayı aşıyor. Ben Erdoğan ve Binali Yıldırım'a soruyorum bu rakam doğru mudur, yanlış mıdır? Sosyal Güvenlik Kurumu'nu kim batırdı? Benim zamanımda kadın 34 erkek 43 yaşında emekli oluyordu. Sayın Erdoğan beni duyacaksın, beni dinleyeceksin. Sen batırdın sen” diye konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.