MHP’nin Ankara Büyükşehir adayı O olacak

MHP’nin Ankara Büyükşehir adayı O olacak

Ankara’da Melih Gökçek’in MHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddialarının ardından siyaset kulislerine yeni bir bomba düştü.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak yapmayacaklarını ve kendi adayları ile gireceklerini açıklamasının ardından siyasetin kartları yeniden dağıtılmaya başlandı.

bahceligokcek.jpg

Bu gelişmeyle birlikte MHP’nin Ankara’da Melih Gökçek’i aday göstereceği haberleri kamuoyuna bomba gibi düşmüştü.

Ne MHP’den ne de Melih Gökçek’ten bu haberlere gerçek anlamda bir yalanlama gelmezken, doğrulama da gelmedi.

Melih Gökçek’in Ankara’dan MHP’den adaylığının gündeme gelmesinin arka planında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, AK Parti’nin HDP ve İYİ Parti ile pazarlığa girmenin engellenmesinin hedeflendiği MHP kulislerinde dillendiriliyor.

Yerel seçimde AK Parti MHP ittifakının gerçekleşmemesinin hemen ardından HDP’den Eş Başkanı Sezai Temelli bir açıklama yaparak, “AK Parti ile masaya oturmaya hazırız” demişti.

aksenererdogan.jpg

AKŞENER BEŞTEPE YOLLARINDA

Yine Ankara kulislerinde dolaşan şok bilgiye göre, AK Parti’nin MHP ile yollarını ayırmasının ardından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Beştepe’ye en az dört defa giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüş. Bu bomba bilgi, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray tarafından yalanladı, ama bu iddialar da yabana atılır cinsten değil.

haberal.jpg

MHP’NİN ANKARA ADAYI ERKAN HABERAL

Yerel seçim öncesi MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamanın ardından gelişen fırtınalı siyaset atmosferinde, MHP kulislerinden yeni bir bilgi daha düştü.

Ankara’dan Melih Gökçek’in MHP’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşünüldüğü bilgisine rağmen, Gökçek’in bu teklifi son anda “nazikçe” reddedeceği söyleniyor.

Gökçek’in adaylığının dillendirilemesi, Ankara kulislerinde MHP’nin yerel seçimlerde kora kor bir mücadeleye gireceğinin ilk sinyali olarak nitelendiriliyor ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Gökçek üzerinden Erdoğan’a mesajı ilettiği ifade ediliyor.

Ankara’da CHP’nin, İYİ Parti’nin desteğiyle Mansur Yavaş’ı da aday gösterebileceği göstermese bile Yavaş’ın İYİ Parti’den aday olmasına da kesin gözle bakılıyor.

İşte bu tablo içerisinde MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Ankara Milletvekili Erkan Haberal’a hazır olması talimatını verdiği MHP kulislerinde yoğun olarak konuşuluyor.

Hatta MHP kulislerinden aldığımız bilgilere göre, MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayının Erkan Haberal olacağının kesinleştiği bilgisi de geliyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde “HDP” ile yürüme tavrını koyan Erdoğan’a büyükşehirlerde esaslı bir ders vermeye hazırlanıyor.

Siyasette bir günün bir günü bile tutmadığı günlerde bakalım gelişmeler nasıl bir seyir izleyecek?

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir.

baykal-001.jpg

adaylar.jpg

anket-secim-002.jpg

menzil-003.jpg

igdir-ovasi-003.jpg

ittifak-006.jpg

danistayyy-001.jpg

erbill-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.