Millet İttifakı'nda yollar ayrılıyor! İYİ Parti seçime kendi başına giriyor

Millet İttifakı'nda yollar ayrılıyor! İYİ Parti seçime kendi başına giriyor

Altılı Masa'da Meral Akşener ve İYİ Parti krizi giderek büyüyor. CHP, seçimde DEVA, Saadet, Gelecek ve Demokrat Parti’ye listelerinden toplam 20 civarında kontenjan verecek.

CHP ve Altılı Masa kulislerinde iddialar havada uçuşuyor. HaberTürk yazarı Bülent Aydemir, CHP içindeki adaylık konusuna yaklaşıma ilişkin olarak, "CHP içinde küçük de Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan bir ekip var ancak kendisini destekleyen ekip oldukça inanmış ve motive…" dedi.

Altılı Masa'nın 5 partisinin HP çatışı altında seçime gideceğini belirten Aydemir, İYİ Parti'nin ise kendi listeleriyle seçime gireceğini iddia etti.

 

İşte Aydemir'in yazısından satır başları;

 

'Kemal Kılıçdaroğlu, bugüne kadar adaylık konusunu masada hiç açmadı ancak adaylığı için, 'Ok yaydan çıktı; geri dönüş yok' diye bakan bir ekip var. CHP içinde küçük de Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan bir ekip var ancak kendisini destekleyen ekip oldukça inanmış ve motive.

 

İMAMOĞU HER ŞEYİ KAYBEDEBİLİR

 

İmamoğlu’nu destekleyen ekip son yaşananlardan sonra desteklerini çekmiş durumda. İmamoğlu adaylık meselesini bir türlü gündemden düşürmüyor ve bu duruma yönelik rahatsızlık iyice artmış durumda. İmamoğlu, CHP Teşkilatı aday göstermemesine rağmen, aday olursa her şeyi kaybedeceği savunuluyor; CHP Genel Başkanlığı dahil.

 

İYİ PARTİ ORTAK LİSTEYE DE KARŞI ÇIKTI


CHP, DEVA, Saadet, Gelecek ve Demokrat Parti’ye listelerinden toplam 20 civarında bir kontenjan ayırmayı planlıyor. İyi Parti ise ittifaka yanaşmıyor. İyi Parti, çok büyük ihtimalle seçime kendi aday listeleri ile girecek."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.