Millet İttifakı'nın ismi değişirse yeni isim ne olacak! İşte yanıtı

Millet İttifakı'nın ismi değişirse yeni isim ne olacak! İşte yanıtı

Deniz Zeyrek bugünkü köşe yazısında 6 muhalefet partisinin bir araya geldiği toplantıda ittifakın isminin değiştirilmesinin de gündeme geldiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, cumartesi günü Ankara'da bir araya geldi.

Liderlerin yaklaşık 5,5 saat süren görüşmesinin ardından ortak bir açıklama yapılarak uzlaşma sağlanan konulara ilişkin açıklama yapıldı.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugünkü köşe yazısında masaya gelen bir konuya dikkat çekti.

Buna göre toplantıda ittifakın isminin değiştirilmesi de gündeme geldi.

 

Zeyrek bu konuda edindiği bilgileri şöyle aktardı;

 

"Yaptığım görüşmelerden sonra, Millet İttifakı'nın artık altı partili bir ittifak olduğunu söylemeye cesaret edebilirim. İttifakın adı değişir mi?

Bu konuda biliyorsunuz “Ahmet Davutoğlu ittifakın adı değişsin istiyor” iddiası ortaya atılmıştı. İttifakın ismi yemekte de konuşulmuş. İşin aslı şu: İsim değişikliği önerisi Davutoğlu'na ait değil. Kemal Kılıçdaroğlu daha önce liderlere gönderdiği bir mektupta ittifak genişleyince adının değişebileceğini belirtmişti. Yemekte karar verilmedi ama gelecekte altı partinin katıldığı ittifaka çok farklı eğilimleri temsil ediyor diye “Türkiye İttifakı” ismi de verilebilir.

Kim bilir belki de bu yolla Cumhur İttifakı liderlerinin kafiyeli diye sıkça kullandığı “zillet ittifakı” ifadesi de boşa düşürülür."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.