Milli Görüşçülerin kafesini polis bastı: Emniyetten flaş açıklama!

Milli Görüşçülerin kafesini polis bastı: Emniyetten flaş açıklama!

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Ali Aktaş’ın sosyal medyada yaptığı paylaşıma göre savcılık kararıyla yapılan baskında, ‘Erbakan Özel Sayı’larının da olduğu bazı kitaplara el kondu.

Milli Görüş’ün toplantılar yaptığı MG Kafe polis baskınıyla sarsıldı.

Aktaş olayla ilgili, “Polis; KHK'lılarla toplantı yaptığımız MG Kitap Kafe'de bandrolsuz olduğunu gerekçe göstererek ‘Erbakan Özel Sayı’larına el koyuyor. Savcılık talimatıymış. Talimatı veren savcı ile polis arkadaşlar götürdükleri kitapları okurlar inşallah. Belki kendilerine bir katkımız olur” şeklinde açıklama yaptı.

 

Ali Aktaş sözlerine “Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül dahil pekçok yetkilinin ziyaret ettiği MG Kitap Kafe'de Erbakan Özel Sayıları dahil bazı kitaplara el konulması talimatı verenlerin tarihe trajikomik aktörler olarak geçeceği kesin. Şu saçmalığa bir son vermelisiniz” diyerek devam etti.

 

EMNİYET HEMEN AÇIKLAMA YAPTI

 

Daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Saadet Partili şahıs/şahıslara ait işyerlerine güvenlik güçlerimizce işlem yapıldığına yönelik maksadı aşan paylaşım ve yorumların yer alması nedeniyle aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur” denildi.

 

Emniyetten “5 Ekim 2019 Cumartesi günü Çankaya İlçesi Balgat Mahallesinde bulunan bir işyerinde yapılan kontrollerde Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde bandrolsüz eserlerin görülmesi üzerine, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile gerekli yasal işlem yapılmıştır” açıklaması yapıldı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.