Mustafa Şentop, TBMM Başkanlığı’na aday oldu

Mustafa Şentop, TBMM Başkanlığı’na aday oldu

AK Parti Grup Başkanvekilleri, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop'un TBMM Başkanlığına adaylık başvurusunu TBMM Genel Sekreterliği'ne sunarak süreci resimleştirdi. Meclis Başkanı Şentop, "Takdir Türkiye Büyük Millet Meclisimizindir " dedi.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş, Bülent Turan, Özlem Zengin ve Cahit Özkan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop'un TBMM Başkanlığı'na adaylık başvurusunu TBMM Genel Sekreterliği'ne sundu. Şentop, ikinci kez aday gösterilmesinin ardından kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Mustafa Şentop, Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası Sakarya Valisi ile görüşüp bilgi aldığını söyledi, patlamada hayatını kaybeden işçilere rahmet diledi.

 

“DESTEK BEKLİYORUM”

Şentop, "Adaylık başvurusu yaptınız mı?" şeklindeki soruya ise, "Adaylık başvurusu için önce AK Parti'den arkadaşlarımız bir başvuru yaptılar. Böyle bir adet var. Daha önceki başkan adaylıklarında da hem Milletvekili arkadaşlarımız gösteriyor hem de aday olan arkadaşımızın başvurusu oluyor. Bunlar bugün Cuma'dan sonra yapıldı. Hayırlı olsun, artık takdir Türkiye Büyük Millet Meclisimizindir. Bu konuda bütün arkadaşlarımın desteğini bekliyorum" diye yanıt verdi.

 

TBMM’DE HER GÜN GÜNLÜK TEST SAYISININ YÜZDE BİRİ YAPILIYOR

Şentop, Meclis'te milletvekillerinin zaman zaman 'sosyal mesafeye' uymadığı şeklindeki soru üzerine, milletvekillerini uyardı. Meclis'te düzenli koronavirüs testi yapıldığını belirten Şentop, şunları kaydetti:

 

"200 ile 600 arasında günlük test yapıyoruz. Bunlar özellikle çıkan vakalarla irtibatlı olma ihtimali bulunan kişiler üzerinde. Bu çerçevede bu sayılara baktığınızda, Türkiye'de yapılan günlük test sayısının aşağı yukarı yüzde biri TBMM'de. Maksadımız eğer bir vaka varsa, bunu vaktiyle erken bir şekilde tespit edip gerekli izolasyonu sağlamaktır. Tespit ettiğimiz arkadaşlarla da ilgili de takiplerimizi yapıyoruz. Tedavisi tamamlanıp burada göreve başlayan, hastanede tedavisi olanlar var. Hepsini yakın bir şekilde takip ediyoruz."

 

“SOSYAL MEDYA BU KADAR SERBEST OLMAMALI”

Sosyal medya düzenlemesine ilişkin soru üzerine Şentop, bunun sadece Türkiye değil bütün dünyanın sorunu olduğunu bildirdi. Şentop, “Türkiye'de bu konuda hukuki düzenlemelerde yetersizlik olduğunu ifade etmek isterim. Ben de bu konuda mağduriyetler yaşamış birisiyim. Bir konuyla ilgili görüş paylaşıyorsunuz, ilk defa bu paylaşımımızı görmüş birisi onun altına hakaret ve küfür içerikli yorum yazıyor.

 

Biz okuduğumuzda rahatsız oluyoruz. Sosyal medya her türlü suçun işlenebildiği, her türlü hakaretin yapılabildiği tamamen serbest bir ortam değil. Öncelikle bu çok uluslu şirketlerin, 'kuralları ben koyarım' yaklaşımını terk etmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.