MUTABAKAT YALAN ÇIKTI

MUTABAKAT YALAN ÇIKTI

Son Dakika… Amerika Birleşik Devleti ile Türkiye arasında mutabakat sağlandığı iddiaları yalan çıktı. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilim tırmanarak devam ediyor. Dün gece basında yer alan haberlerde mutabakatın sağlandığı ileri sürülmüştü.

Türk heyetinin ABD’ye gideceği ve bazı konularda ön mutabakat sağlandığı yönündeki haberler Dışişleri Bakanlığı tarafından teyit edilmedi.

Türkiye’den bir heyetin 2 gün içinde ABD’ye gideceği ve bazı konularda ön mutabakat sağlandığı yönündeki haberler Dışişleri Bakanlığı tarafından teyit edilmedi.

Yayımlanan haberlerde, iletişimin sürdüğü aşamada bazı ön mutabakatlar sağlandığı, yüz yüze görüşme kararı alındığı ve buna bağlı olarak bir heyetin gideceği söylenmişti.

BAKANLIK TEYİT ETMEDİ

Dünya gazetesinin ulaştığı Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, bu haberleri teyit etmediklerini belirttiler.

Dövizin önlenemeyen yükselişi sırasında ABD ile ön mutabakat sağlandığı yönündeki haberler son dakika olarak bültenlerde yer almıştı. Haberin ardından dolar kuru sabah ilk işlemlerde 5.18 seviyesine kadar gerilemişti. Kur, sonrasında 5.25 seviyesine yükseldi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.