Nükleer santralle ilgili şok iddia! Daha az insan ölsün diye

Nükleer santralle ilgili şok iddia! Daha az insan ölsün diye

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ile bir röportaj gerçekleştirdi. Ergül, röportajda Sinop'taki Nükleer Santral projesine ilişkin olarak çarpıcı bir iddiada bulundu.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün, Sinop'un CHP'li Belediye Başkanı Baki Ergül ile gerçekleştirdiği röportajda dikkat çeken detaylar yer aldı.

Ergül, Sinop'taki Nükleer Santral projesine ilişkin olarak çarpıcı bir iddiada bulundu ve 'Patlama olursa daha az kişi ölsün diye Sinop seçildi' dedi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Ergül, "Nükleer santralin Sinop'ta yapılmak istenmesinin tek nedeni Türkiye'de kilometre kareye 90 kişi düşerken, Sinop'ta ise bu oran 30'dur. Eğer nükleer santralde bir patlama yaşanırsa daha az insan ölsün düşüncesiyle Sinop seçildi" diye konuştu.

Nükleer santralle birlikte kanser salgını yaşanacağını belirten Ergül, "Bunlar birden olmuyor. Sinop il merkezine 14 kilometre uzaklıkta yapılacak olan nükleer santrale, Sinop olarak, 'hayır, hayır, hayır' diye haykırıyoruz" diyerek bölgede şimdiden orman katliamına yol açan projeye tepki gösterdi.

İKİNCİ NÜKLEER PROJESİ

Sinop Nükleer Güç Santrali, Sinop ilinin merkeze bağlı Abalı köyünde Karadeniz kıyısında kurulması planlanan nükleer enerji santrali. Türkiye'nin Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nden sonra projelendirilen ikinci nükleer santralidir. 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.