Mütalaa açıklandı! Kaftancıoğlu'na 17 yıl hapis istemi

Mütalaa açıklandı! Kaftancıoğlu'na 17 yıl hapis istemi

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle 17 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında savcı mütalaasını açıklandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme", "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak", "Kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti devleti askeri teşkilatını aşağılamak" suçlarından 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında duruşma savcısı mütalaasını açıkladı.

Savcı, Kaftancıoğlu'nun "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme", "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak", "Kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti devleti askeri teşkilatını aşağılamak" suçlarından 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Adliyeye gelen Canan Kaftancıoğlu, buradaki açıklamasında "Her şey güzel oldu, her şey güzel kalacak" dedi. Duruşma Kaftancıoğlu'nun salona gelmesi ile başladı. Duruşma salonuna mahkeme başkanının kararı doğrultusunda basının alınmayacağı bildirildi.

'BU DAVA İNTİKAM DAVASIDIR'

Duruşma öncesi  CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek de basın açıklaması yaptı. Erkek şunları söyledi:

canan-siyasetcafe-003.jpg

Bu dava bir intikam davasıdır; bu dava İstanbul'a ve İstanbul'u savunan il başkanımıza karşı açılmış bir davadır. Asla yalnız yürümeyecek! Bu davaya bakan 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ni de ilgiyle izliyoruz. Her nedense tüm önemli siyasi davalar bu mahkemede görülüyor. Barış akademisyenleri, avukatlar, gazeteciler..."

Muharrem Erkek duruşma sonrası Kaftancıoğlu'nun açıklama yapacağını belirtti.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.