Müyesser Yıldız neden gözaltına alındı? Türkiye'nin savaş planları mı sızdırıldı?

Müyesser Yıldız neden gözaltına alındı? Türkiye'nin savaş planları mı sızdırıldı?

Gözaltına alınan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız'ın İstanbul'da çok önemli bir Subayla görüşüp, Libya'ya Türk İHA ve SİHA'ların önceden konuşlanması ve Türk askerinin İdlib'teki hareket planlarını öğrendiği ortaya çıktı.

OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel bugün gözaltına alındı.

Dükel ve Yıldız'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "siyasal ve askeri casusluk" kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

Yıldız ve Dükel ile birlikte aynı dosya kapsamında İstanbul’da görevli E.B. isimli bir TSK personeli de gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6 aydır yaptığı teknik takip sonucu Yıldız'ın 29 ayrı suç niteliği taşıyan telefon görüşmesi yaptığı da ortaya çıktı.

Yıldız'ın İstanbul'da çok önemli bir Subayla görüşüp, Libya'ya Türk İHA ve SİHA'ların önceden konuşlanması, Türk askerinin İdlib'teki hareket planlarını önceden öğrenip bu istihbaratları köşesinde yazmadığı da ortaya çıktı.

Haber kaynağı olan Subay ile yaptığı görüşmeleri köşesinde kaleme almayan Yıldız'a askeri casusluk kapsamında gözaltı kararı verildi.

 

SOYLU İLE TERS DÜŞMÜŞTÜ


Müyesser Yıldız, yakın zamanda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çıkan bir tartışmada ters düşmüştü. Müyesser Yıldız, kişisel Facebook hesabından Bakan Süleyman Soylu hakkında bir paylaşımda bulunmuş ve "Anlaşılan o ki Bakan Soylu'nun söylediği gibi Çemçe grubu tamamen yok edilmemiş" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Soylu da bu sözlere cevaben "Çemçe grubunun itlafına, bir PKK bir sen üzülmüşsün" şeklinde yanıt vermişti.

 

MÜYESSER YILDIZ NE DEMİŞTİ?


Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

 

Kars'ta Şehidimiz Var!.. Bakan Soylu Ne Demişti?..Ay başında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:"Kahraman Jandarma'mız iki günde, Kars Kağızman'da yaptığı operasyonda PKK'lı 7 teröristi etkisiz hale getirerek Çemçe grubunu tamamen yok etmiştir. Allah kahramanlarımızı muhafaza etsin…"Bugün, biraz önce Kars'tan acı haber geldi, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 askerimizin şehit düştüğü, 2 askerimizin yaralandığı açıklandı.Haberlerdeki şu ayrıntıya dikkat:"Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, yurtta terör açısından kritik bölgeler arasında gösterilen ilçedeki Çemçe bölgesine, jandarma komando birliklerce operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 3 askeri personel yaralandı. Çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 terörist etkisiz hale getirildi."Anlaşılan o ki, Bakan Soylu'nun söylediği gibi, "Çemçe grubu" tamamen yok edilmemiş.Çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen askerimiz Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin mekanı cennet olsun.'

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.