Nagehan Alçı, Cübbeli'yi örnek aldı! Dikkat çeken Çankaya çıkışı

Nagehan Alçı, Cübbeli'yi örnek aldı! Dikkat çeken Çankaya çıkışı

Nagehan Alçı, bugün kaleme aldığı köşe yazısında Cumhurbaşkanlığının yeniden Çankaya'ya taşınması gerektiğini söyledi.

"Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Mahmut Ahmet Ünlü'nün yayın arasında Ahmet Hakan'a yaptığı “AK Parti, parlamenter sisteme dönerse iktidarı hiç kaybetmez." açıklamasını Habertürk yazarı Nagehan Alçı ciddiye aldı.

"Millet İttifakı köprüden önceki son çıkışa dikkat etmeli…" başlığını taşıyan köşe yazısında Ünlü'nün bu sözlerini "iktidar medyasına" atfeden Alçı, "nabız yoklandığını" öne sürdü.

Alçı, "İktidar medyasında bu yazının yayınlanıp, manşetten de anons edilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Öngörüm şu ki Türkiye önümüzdeki dönemde bu mevzuyu bol bol tartışacak. Hepimiz bu meseleyi yeniden değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Nagehan Alçı, ‘Millet İttifakı köprüden önceki son çıkışa dikkat etmeli…’ başlıklı yazısında şunları yazdı:

 

“Muhalefetin istediği ve iktidar medyasında da nabız yoklandığı gibi Başbakanlık modeline geçilecekse şimdiden hazırlıklar başlamalı.

Tam yetkisiz ve tamamen sembolik Cumhurbaşkanlığı makamı anayasal olarak planlanmalı. Eski parlamentarizmden farklı olarak Cumhurbaşkanı kesinlikle tam yetkisiz ve tam güçsüz olmalı.

Cumhurbaşkanlığı devletin ve milletin birliğini temsil etmeli ve yeniden Çankaya’ya taşınmalı.

Yeni sistemde Cumhurbaşkanı adeta Norveç Kralı gibi sembolik ve siyaset-üstü olmalı. İç politikanın p’si bile Çankaya’ya girmemeli.”

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.