Nagehan Alçı okulların açılmasına itiraz eden Bakanları tehdit etti!

Nagehan Alçı okulların açılmasına itiraz eden Bakanları tehdit etti!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların tedbirli olarak açılmasını eleştiren Nagehan Alçı, okulların tam açılmasına itiraz eden bakanların isimlerini bildiğini söyleyerek bakanları ifşa etmekle tehdit etti.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 18 Haziran’da yaz tatiline girecek okulların kontrollü bir şekilde haftada iki gün yüz yüze eğitime başlayacağı haberini bahane ederek hükümeti hedef alan bir yazı yazdı.

Alçı, salgın tedbirleri ile geçen bir buçuk yıllık sürenin ardından öğrencilerin 18 Hazirana kadar okula tam zamanlı gidemeyecek olmasını, “20 yıllık bir gazeteci olarak şunu görüyorum, gelecek kuşaklarını adeta bir milli mutabakatla böylesine feda edebilen bir ülke daha ileri gidemez. Zaten gitmeyecek de...” diye yorumladı.

 

Nagehan Alçı, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle, Hükümetin aldığı kararlara karşı vatandaşları tahrik etmeye çabalayan yazısında şu sözlere yer verdi:

 

'Şundan eminim, şayet okulların kapalı olmasına toplumda ciddi bir itiraz yükselseydi, medya bu konuyu işlemeye değer bulsa, veliler ortak ses çıkarsa, eğitimciler avaz avaz bağırsaydı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kabinede "İlkokulları haftada 5 gün açalım" önerisi getirdiğinde kabinenin hatırı sayılır bir kısmı "Toplumda böyle bir istek yok" rahatlığı ile bu öneriyi reddedemezdi.

Alçı yazısının sonunda, "okulları hiç açmayalım" diyen bakanlar olduğunu öne sürerek üstü kapalı olarak o bakanları adeta bir suçlu gibi kamuoyuna ifşa etmekle tehdit etti.

YouTube yayınında Alçı'nın yazısından alıntı yapan Cüneyt Özdemir de “madem biliyorsun öyleyse açıkla” diyerek Alçı’ya destek verdi.

 

Alçı yazısının ilgili bölümünde şu ifadelere yer verdi:

 

'Çok üzülerek söylüyorum: 6-18 yaş arası kuşağın enkaz haline gelmesinden ülke olarak hepimiz sorumluyuz. Az ya da çok. Ama sanırım 1,5 yılın ardından dün kabine toplantısında hala "Okulları hiç açmayalım" diyebilen bakanlar, ekonominin, turizmin çarkları dönsün diye çocukların hayat çarklarını durduranlar diğerlerinden çok daha fazla sorumlu. Evet, ne üzücü ki "Okulları hiç açmayalım" diyen birçok bakan vardı dünkü toplantıda. Hepsini isim isim biliyorum.'

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum