Nagehan Alçı yine öğretmenleri eleştirdi

Nagehan Alçı yine öğretmenleri eleştirdi

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın eğitime haziran ayına kadar uzaktan devam edilmesi kararını eleştirdiği yazısında eğitimcileri hedef alması tepki çekti.

Nagehan Alçı, "AVM’ler açık, okullar kapalı… Kademeli normalleşme hayırlı olsun!" başlıklı yazısında, "Her yer kapalıyken ve sokağa çıkma kısıtı varken vakalar ancak 11 bine düşebildi. Şimdi ise yeniden sokak serbest, AVM’ler, mağazalar açık" diyen Alçı bu şartlarda günlük vaka sayısının 5000’e inmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Okulları açmak konusunda kamuoyu desteğinin de olmadığını ifade eden Alçı, yazısının devamında sözü öğretmenlere getirdi. Öğretmenlerin aşı için etkili bir kampanya yapmadığını öne süren Alçı, bu konuda yalnızca kendisi ve birkaç kişinin çaba gösterdiğini savundu.

Alçı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Hiç boşuna 'Öğretmenler uzaktan eğitim istemiyor, okullarına kavuşmak istiyorlar' demesinler. İsteyen insan ses çıkarır. Hani neredesiniz öğretmenler? Okullar açılsın diye ses çıkardığınızı duyamadık bugüne kadar. Onun yerine açılan sınıfları okutanlar 'Bu haksızlık' diye feryat ediyorlar. Aşı için feryat ettiğinizi de görmedik. Aşı olmadan okul açılmasın diyorsunuz ama aşıya ulaşmak için etkili bir kampanya neden yapmıyorsunuz?

"Ben devamlı yazıyorum öğretmenlerin aşıları nerede diye ama hani sizden destek? Maalesef siyasetçisiyle, eğitmeniyle, eğitim sendikasıyla okulların açılmaması için adeta bir milli mutabakat var. Bir ayrık otu ben ve benim gibi üç-beş kişi. Ne diyeyim. Kısacası bu seneyi okulsuz kapatıyor bu ülke. Ve bu bir sorun bile değil çoğunluk için. Okula gitmek yasak ama anne-baba ile AVM gezmek serbest. İyi gezmeler."

 Siyasetcafe. com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.