Nagehan Alçı'dan bir 'öğretmen' çıkışı daha! 'Aşı listesinin en başına yazdırın'

Nagehan Alçı'dan bir 'öğretmen' çıkışı daha! 'Aşı listesinin en başına yazdırın'

Geçtiğimiz günlerde öğretmenleri hedef alan Nagehan Alçı, bu kez de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a çağrı yaparak, 'Masaya yumruğunuzu vurun, öğretmenleri aşı listesinin en başına yazdırın' dedi.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verildi. Söz konusu kararı sık sık eleştiren Habertürk yazarı Nagehan Alçı, geçtiğimiz günlerde öğretmenlerin rahata alıştıklarını belirten bir köşe yazısı kaleme aldı.

Çocukların yaklaşık bir senedir okula gidemediğini ve bu nedenle okula gitme alışkanlıklarını kaybetmek üzere olduğunu belirten Alçı, ''Okulları kapalı tutarak bir nesli mahvetmek üzereyiz'' ifadelerini kullandı.

''Çocukları okul yerine markete götürmek içinizi acıtmıyor mu?'' diye soran Habertürk yazarı, öğretmenleri de eleştirerek, ''Öğretmenler de öğrenciler de okulsuzluğa, rahata alıştı sanki… Hakikaten isyan ediyorum!'' dedi.

Bu açıklama sonrası öğretmenlerden büyük tepki çeken Alçı, sözlerinin tepki çekeceğini beklediğini fakat bu kadarını öngöremediğini açıkladı.

Bir sonraki yazısında büyükleri arasında da öğretmenler olduğunu vurgulayan Alçı, ''Benim için öğretmenlerimiz çok kıymetlidir'' dedi.

 

 

''ÖĞRETMENLERİ AŞI LİSTESİNİN EN BAŞINA YAZDIRIN''

 

Bu tartışmalar gündemi bir hayli meşgul etmişken, Alçı'dan bugünkü köşe yazısında da dikkat çeken bir çıkış geldi.

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan aşıda öncelik listesinde öğretmenlerin neden ikinci grup yedinci sırada olduğunu sorgulayan Alçı, Bakan Selçuk'a çağrıda bulundu.

Alçı, ''Masaya yumruğunuzu vurun, öğretmenleri aşı listesinin en başına yazdırın'' ifadelerini kullandı.

Bu mantıkla okulların baharda da açılamayacağını belirten Alçı, ''Eğitimi önemseyen bir ülke isek öğretmenleri en yukarı almamız şart. Bakan Selçuk'a yalvarıyorum.'' dedi.

Alçı, ''Dikkatimi çeken başka bir grup ise öğretmenlerin dört basamak üzerinde yer alan ‘Kritik görevdeki kişiler’. Kimler kast ediliyor burada? Sordum, devlet yetkilileri cevabına ulaştım. Peki hangi devlet yetkilileri? İstihbarat alanında görev yapanlar mı? Kaç kişilik bir grup? Bu kadar muğlak bir ifade ile herkesi oraya koyabilirsiniz. Öğretmenler tüm bu gruplardan sonra aşılanacak kadar ertelenebilir bir grup olarak mı görülüyor?'' diye sordu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.