Nagehan Alçı'dan dikkat çeken iddia "Atilla'ya devlette önemli bir görev verilecek"

Nagehan Alçı'dan dikkat çeken iddia "Atilla'ya devlette önemli bir görev verilecek"

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Türkiye'ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'ya devlette önemli bir görev verileceğini iddia etti.

Reza Zarrab davasının tek sanığı, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, çarptırıldığı 32 aylık hapis cezasını tamamlamasının ardından önceki gün yurda döndü.

Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın havalimanında karşıladığı Hakan Atilla için devlette 'önemli' bir göreve getirileceği iddiası ortaya atıldı.

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, 'Duyduğuma göre kendisine önemli bir devlet görevi verilecek.' dedi.

Alçı, tutuklu bulunduğu ABD'den sınır dışı edilen ve ardından Türkiye'ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'ya devlette önemli bir görev verileceğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Atilla ile yaptığı telefon görüşmesinde "Ailenle, çocuklarınla dinlen, tatilini yap, ondan sonra seni Ankara'da külliyede bekliyorum, ziyaretimize gel, neyi yapacağımızın kararını veririz" dediğini söylemişti.

Alçı, önemli dediği görevle ilgili olarak bugünkü "Hakan Atilla’ya devlette önemli bir görev verilecek" başlıklı yazısının bir bölümünde şunları kaydetti:

'Atilla her şeyden önce dürüstlüğü, inancı ve cesareti ile herkesin takdirini kazandı. Ankara’da son bir haftadır en çok konuşulan isimdir desem abartmış olmam. Onun için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafasında önemli bir pozisyon var.

Atilla başarılı ve işini çok iyi yapan bir üst düzey banka yöneticisi olduğunu kanıtladı. Duyduğuma göre kendisine önemli bir devlet görevi verilecek.

Tam 28 ay, büyük bir belirsizlik içinde, hukukun siyasi sopa olarak kullanıldığı bir süreçten gözünü kırpmadan, en ufak bir korku ya da tereddüt belirtisi göstermeden çıktı Hakan Atilla.

Millet, devlet, Türkiye Cumhuriyeti… Elbette hepsine büyük bir doğallıkla gösterdiği sadakat ve bağlılık müthişti Atilla’nın ama ben her şeyden önce bir insan olarak çok gururlandım. İnsana olan inancımı kuvvetlendirdiği için kendisine teşekkür ediyorum.

Hakan Atilla’nın 28 ay boyunca ne yaşadığını, hangi şartlarda kaldığını, nasıl muamele gördüğünü, ne tekliflerle karşılaştığını kendisi anlatınca öğreneceğiz…

Açıkçası bir gazeteci olarak benim şu an çok dinlemek ve yazmak istediğim hikaye bu. Yaşadıklarından roman da olur, film de…'

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.