Nagehan Alçı'dan itiraf geldi! 'İktidarın değil muhalefetin tarafındayım'

Nagehan Alçı'dan itiraf geldi! 'İktidarın değil muhalefetin tarafındayım'

Muhalefetin Ahlatlıbel zirvesini yorumlayan Nagehan Alçı, Türkiye'nin 'Başbakanlık hükümet sistemi'ne geçmesinden yanayım. Bu konuda iktidarın değil muhalefetin tarafındayım' ifadeleri kullandı.

Son dönemde “parlamenter sistemi” savunduğunu defalarca kez söyleyen Nagehan Alçı, Muhalefetin Ahlatlıbel zirvesini yorumladı.

6 muhalefet liderinin bir araya geldiği Ahlatlıbel toplantısını yorumlayan Alçı, “Bu köşeyi ve katıldığım yayınları takip edenler biliyor. Ben de Türkiye’nin “güçlendirilmiş parlamenter sistem”e ya da başka bir tabirle “Başbakanlık hükümet sistemi”ne geçmesinden yanayım. Bu konuda iktidarın değil muhalefetin tarafındayım” ifadelerini kullandı.

 

'ADAY BU MASADAN ÇIKACAK'


Millet İttifakı’nın adayının da bu masadan biri olacağını öne süren Alçı, “Bugünkü yazıda fazla ayrıntı veremem ama 2023 muhalefet Cumhurbaşkanlığı adayının bu masadan çıkacağına eminim diyebilirim. Yani ortak aday bu 6 lider tarafından belirlenecek ve 6 liderden biri olacak. Bu artık kesin desem yanlış olmaz. Ancak buradan toplantıda isim ve aday meselesinin konuşulduğu sonucu çıkmasın. Konuşulmamış.” dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.