Nagehan Alçı’dan 'Osman Kavala' çıkışı! ‘Son vermenin zamanı gelmedi mi?’

Nagehan Alçı’dan 'Osman Kavala' çıkışı! ‘Son vermenin zamanı gelmedi mi?’

Nagehan Alçı bugünkü köşe yazısında “Osman Kavala'nın tutukluluk haline son vermenin zamanı gelmedi mi?” diye sordu.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, iş insanı Osman Kavala'nın 1438 günden bu yana cezaevinde olduğunu belirterek, "AİHM’in hak ihlali kararları, yargılandığı yerel mahkemelerin beraat ve tahliye kararları, iddianamedeki tutarsızlıklar, somut bir suç isnat edilememiş olması… Tüm bunlara rağmen Osman Kavala hala Silivri Cezaevinde.

Bugün yeniden duruşma günü. Bizler için hayat günlük koşuşturmalarla akıp gidiyor ama cezaevinde, dört duvar arasında dört koca yıldır özgürlüğüne kavuşmayı bekleyen bir insan var.

Eşi değerli Profesör Ayşe Buğra ve Kavala’nın 90 yaşını aşmış annesi 1438 gündür her akşam aynı umutla yatıyor her sabah aynı özlemle uyanıyorlar.

Yargı reformundan bahsedildiği, yeni bir anayasa yapmanın konuşulduğu şu günlerde hukuki zeminden tamamen uzak bu tutuklamaya artık son vermenin zamanı gelmedi mi?" diye yazdı.

 

Nagehan Alçı, ‘Demir parmaklıklar ardında 4 yıl…’ başlıklı yazısını şöyle noktaladı:

“Bugün Türkiye’deki mevcut durumdan şikayet edenler ülkeyi daha iyi bir yere götürmek için mücadele edeceklerine hukuksuz şekilde cezaevinde tutulan bir insana özgürlük istemek yerine onu karalama yolunu seçiyorlarsa maalesef daha gidecek çook yolumuz var demektir…”


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.