Nagehan Alçı'nın 'Poşet' mutluluğu 'Sessiz devrimi keyifle izliyorum'

Nagehan Alçı'nın 'Poşet' mutluluğu 'Sessiz devrimi keyifle izliyorum'

Naylon poşetlerin marketlerde 25 kuruşa satılır hale gelmesi ülkede bir hafta içinde adeta bir sessiz devrim yarattı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, '25 kuruşluk devrim' başlıklı köşe yazısında ücretli poşet uygulamasından memnun olduğunu dile getirdi.

İŞTE ALÇI'NIN YAZISI:

'Son yıllarda bu kadar etkili, bu kadar çabuk bir değişimin önünü açan ikinci bir adım hatırlamıyorum. Naylon poşetlerin marketlerde 25 kuruşa satılır hale gelmesi ülkede bir hafta içinde adeta bir sessiz devrim yarattı. Büyük bir mutlulukla izliyorum. Uyum yeteneğimizin ne kadar yüksek olduğunu göstermesi bakımından çok çarpıcı bir örnek bu uygulamaya verilen tepkiler.

Poşetler paralı olduğundan beri her gün markete gidiyor ve bakıyorum. Önceleri herkes kasada hatırlıyor, bir kaç ‘uf’ çekiyor, poşetlere para ödeyip alıyorlardı. Birkaç gün sonra evden o marketin sağda solda kalmış poşetlerini yanlarında getirmeye başlayanlar oldu. Yakınmalar da azaldı.

Son iki gündür ise file ya da bez çanta sayısında artış görüyorum. Bu biraz da ‘bilinçliyim’ ‘çevre dostuyum’ mesajı haline gelmeye başladı.

Ama en güzeli ne biliyor musunuz? Bu kadar kısa süre içinde kasada para vererek poşet almak ayıplanacak bir davranış haline geldi bile. Yanında poşet getirmeyene neredeyse ‘görgüsüz’, ‘duyarsız’ der gibi bakıyor etraf.

Bizim marketin kasasındakilere sordum. ‘Abla her akşam kapının önünde poşet dağı oluşuyordu. Çöp arabasının neredeyse yarısını bunlar dolduruyordu. İnsanlar sırf aldıklarını poşetlere doldurmakla yetinmiyorlar, bir de avuç avuç boş poşet götürüyorlardı yanlarında. Sonra da onların bir kısmını gelişi güzel sokağa atıyorlardı. Şimdi bakıyoruz bizim kapının önünde tek bir poşet yok.

Doğru adım atmak işte budur! Bazen küçücük bir şey, dev bir değişimin kapısını açar. 25 kuruş, bir devrim başlatır.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.