Nazilerin insan derisinden yaptıkları fotoğraf albümü bulundu

Nazilerin insan derisinden yaptıkları fotoğraf albümü bulundu

Polonya’da Nazi ölüm kampı kurbanlarının derisinden yapılan korkunç bir İkinci Dünya Savaşı fotoğraf albümü bulundu

Polonya’da İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin işlediği korkunç suçların kanıtı niteliğinde bir fotoğraf albümü antika pazarında satışa çıkarıldı. Albümü satın alan kişi kapaktaki dövmeyi ve insan saçını ve albümden gelen kötü kokuyu fark edince Aushwitz Anıt Müzesi’ne başvurdu. Müze uzmanları, albümün kapağını ve bağlayıcılığını analiz etti.

 

nazi1.jpg

Söz konusu albümün Kapak derisinin Almanya'daki Nazi toplama kampı Buchenwald'da öldürülen bir mahkumdan geldiğini doğrulayan uzmanlar, “Şüphesiz ki bu insanlığa karşı işlenen en büyük suçların kanıtı” açıklamasını yaptı.

 

nazi2.jpg

 

BUCHENWALD TOPLAMA KAMPI: HİTLER İLK TOPLAMA KAMPI

Buchenwald Toplama Kampı Almanya sınırları içerisindeki en büyük toplama kamplarından ve ilklerinden birisidir. Buchenwald Toplama Kampı Haziran 1937 ile Nisan 1945 yılları arasında Weimar yakınlarında Ettersberg'de çalışma kampı olarak işletildi. Buchenwald, infazları, deneyleri ve gardiyanlarının ahlaksızlığıyla ün kazandı.

 

nazi3.jpg

 

BUCHENWALD'IN CADISI: ISLE KOCH
Bunların en ünlülerinden birisi ise, mahkumlar tarafından 'Buchenwald'ın Cadısı' olarak bilinen Isle Koch. Bu karakter daha sonra Kate Winslet'in oynadığı ödüllü The Reader filminde Nazi kamp muhafızı Hanna Schmitz'in karakterine ilham kaynağı oldu. Kamp komutanı Karl-Otto Koch'un da eşi olan Isle Koch'un ilginç dövmeli erkek mahkumları öldürdüğü ve derilerinin çeşitli tasarımlarda kullandığı iddia ediliyor. Koch’un ilgi alanlarını ise çoğunlukla abajurlar, kitaplar, albümler, masa örtüleri ve başparmaklar oluşturuyor.

nazi5.jpg

 

Nazi kamplarında bulunan şahitler, Koch’un doktora tezi için kampta insan derisi toplayan Nazi doktoru Erich Wagner'e yardım ettiğini söylüyor. Wagner'in topladığı 100 garip deriden birçoğu hediyelik eşyaya dönüştürüldü.

 

nazi4.jpg

 

Wagner, İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda Amerikan birlikleri tarafından yakalandı. 1958'de yeniden yakalanana kadar takma adla Almanya'da tıp uygulamalarına devam etti. Bir yıl sonra da intihar etti.

 

nazi6.jpg

 

Buchenwald mağdurlarından alına bilgilere göre insan derisi; kitap ciltleri ve cüzdanlar da dahil olmak üzere günlük eşyaların üretimi için malzeme olarak kabul edildi.

 

nazi7.jpg

 

Birleşmiş Milletler Savaş Suçları Komisyonu'nun (UNWCC) açıkladığına göre yalnızca 1942 yılının Aralık ayında iki milyon Yahudi'nin katledilmiş.

 

Siyasetcafe.com

 

İnsanlığın bittiği yer; Auschwitz Toplama Kampı

İnsanlığın bittiği yer; Auschwitz Toplama Kampı

Amazon skandalı ile gündeme gelen Auschwitz kampında neler yaşanmıştı?

Amazon skandalı ile gündeme gelen Auschwitz kampında neler yaşanmıştı?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.