Netflix’in Türk dizisinde iş cinayeti! 28 yaşındaki Hasan Karatay hayatını kaybetti

Netflix’in Türk dizisinde iş cinayeti! 28 yaşındaki Hasan Karatay hayatını kaybetti

Netflix’in ‘Atiye’ adlı Tür dizisi setinde boyacı olarak çalışan 28 yaşındaki Hasan Karatay merdivenden düşerek yaralandı. Kaldırıldığı hastanede 2 gün komada kalan Karatay 9 Nisan günü yaşamını yitirdi.

Başrollerinde Mehmet Günsür, Beren Saat, Metin Akdülger ve Melisa Şenolsun gibi isimlerin yer aldığı ‘Atiye’ adlı dizinin setinde boyacı olarak çalışan Hasan Karatay merdivenden düşerek yaralandı. Karatay, kaldırıldığı hastanede 2 gün komada kaldıktan sonra 9 Nisan günü yaşam mücadelesini kaybetti. 

10 gün önce başlayan ‘Atiye’ adlı dizinin çekimleri için 2 ayrı set kuruldu. Dolapdere’deki sette günlük işçi olarak çalışan Hasan Karatay, 6 Nisan günü merdivenden düşerek yaralandı. 28 yaşındaki emekçi 2 gün komada kaldıktan sonra 9 Nisan günü hayatını kaybetti.

İŞÇİNİN SİGORTASI YAPILMAMIŞ!

İddialara göre sette hiçbir güvenlik önemi alınmadığı, kapıda ambulansın olmadığı belirtildi. Öte yandan Hasan Karatay’ın sigortasının da yapılmadığı ortaya çıktı.

Bu acı haber sonrası çekimlere de ara verilmediği aktarıldı.

hasan-karatay.jpg

OYUNCULAR SENDİKASI’NDAN AÇIKLAMA

Demet Akbağ’ın başkanlığını yaptığı Oyuncular Sendikası konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Hasan Karatay’ın ölümüne ilişkin bilgilerin verildiği açıklamada, ‘İş cinayetleri kaza değildir’ ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, “Tehlikeli sınıfta yer alan sette, yeterli önlemin alınmadığı ve yapım şirketinin kusurlu olduğu açıktır. Setlerde ölmek istemiyoruz” denildi.

Olayın ardından bir süre sonra Beren Saat ve Mehmet Günsür’den başsağlığı mesajı geldi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.