Nihat Genç bombayı patlattı: Soner Yalçın ile Yılmaz Özdil neden papaz oldu?

Nihat Genç bombayı patlattı: Soner Yalçın ile Yılmaz Özdil neden papaz oldu?

Gazeteci Nihat Gen, Soner Yalçın’la Yılmaz Özdil niye kavga ettiğini köşesine taşıdı.

Gazeteci Nihat Genç, Veryansın Tv'de 'Soner Yalçın ile Yılmaz Özdil neden papaz oldu?' başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

Genç yazısında Soner Yalçın’la Yılmaz Özdil'in arasında geçen kavgaya ilişkin bilgiler paylaştı.

'Aralarındaki husumet bir fikir ayrılığı yüzünden mi, birisi diyelim kamucu sosyalist diğeri daha sosyal demokrat vb. olduğu için mi? Ya da biri HDP ortaklığına sıcak bakıyor diğeri karşı çıktığı için mi, hiçbiri değil!' diyen Genç, 'bu ağbilerin kavgası, başka!' dedi.

 

İşte o yazı:

 

'Bir beş-altı sene önceye dönsek gadre iftiraya uğramış muhalif yazarların gün gelip birbirlerine düşman gibi olabileceği hiç aklıma gelmezdi. 

İyi, kötü, solcu, Kemalist, sosyalist, sosyal demokrat, vatansever herkes istilacı işgalci bölücü BOP’cu cumhuriyet ve ulus devlet düşmanı güçlerin ağır ihanetleri karşısında yalnızlığını anladı ve birbirleriyle kenetlemeye başlamışlardı.

Şaşırmayın, Soner Yalçın’la Yılmaz Özdil niye kavga edip papaz olur?

Kırmızı Kedi Patronu Haluk Hepkon’la Yılmaz Özdil ne yüzünden kavga edip yataklarını ayrı serer? Uğur Dündar niye ayrılır? Hangi dünyayı bölüşemiyorlar!

Yoksa her biri dünyanın hepsini mi istiyorlar!

Üstelik hepsi aynı gazetenin aynı yayınevinin yazarları değil miydi?

Neyi bölüşemiyorlar!

Sevgili muhalif okuyucu, sahi, neyi bölüşemiyorlar!

Aralarındaki husumet bir fikir ayrılığı yüzünden mi, birisi diyelim kamucu sosyalist diğeri daha sosyal demokrat vb. olduğu için mi? Ya da biri HDP ortaklığına sıcak bakıyor diğeri karşı çıktığı için mi, hiçbiri değil!

Mesela ben de yatağımı ayrı serdim ama niçin ayrı serdiğimi söyledim, Kaftancıoğlu ve İmamoğlu putçuluğuna sürüklenmeyi muhalefet için çok tehlikeli bulup, daha dengeli ve mesafeli ve şartları mutabakatı olan bir ‘destek’ten yana olabileceğimi bu sütunlarda yana yakılı haykırdım.

Oysa bu ağbilerin kavgası, başka!

Tipik soygun suç filmleri gibi banka soyan çete paraları arasında bölüşemez ve birbirlerini öldürür, böyle demiyorum, çünkü böyle olmadı, ama insan merak ediyor, peki neyi bölüşemiyorsunuz?

Oysa çok şamatalı ve eğlenceli yazılar yazıyor nefis siyasi çıkışlarda bulunuyordunuz, hayrola?

Kardeşlerim, gün gelir hepsini tane tane dibinden derininden yazarız, şimdilik şunu bilin, veba salgını bir ideolojiye bir köye bir tarafa ait değildir, salgından kimse kaçamaz.

Veba salgınından telef olmak istemiyorsanız vebanın mikrobu parayla ilişkilerinize dikkat edeceksiniz, çünkü para ahlak ve inancınızı ortaya koyar. Yoksa hepsi lafa gelince Atatürkçü ve yedikleri içtikleri onlarca yıldır ayrı gitmeyen insanlar. Ve konuşmaya yazmaya gelince mangalda kül bırakmazlar, ama, işte, koca koca adamlar koca koca gazeteler koca koca kitaplar koca koca laflar, ama işte?

Deyip geçelim, ama, işte?

Siyasetin etik duruşuyla uyumlu kişiliğiniz olmadan muhalefet hiç olmaz, ilerleyen günlerde döneceğiz Amerika’nın altın madeni yıllarında madende birbirlerini öldüren kovboyların muhalefetin maceralı hikâyesine.

***

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.