Nihat Genç tutuklanan Barış Terkoğlu'nu böyle uyarmış! 'İsmini sinsi şebekelere 'alet' etme'

Nihat Genç tutuklanan Barış Terkoğlu'nu böyle uyarmış! 'İsmini sinsi şebekelere 'alet' etme'

Gazeteci Nihat Genç'in, geçen ay kaleme aldığı köşe yazsısında tutuklanan Odatv haber müdürü Barış Terkoğlu'nu uyardığı ortaya çıktı.

MİT mensubunun cenaze fotoğrafını yayınlayan Odatv'ye önceki gün soruşturma açıldı.

Soruşturmayla birlikte Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve haberi yazan muhabir Hülya Kılınç hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltına alınan Barış Terkoğlu ile Hülya Kılınç, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

NİHAT GENÇ UYARMIŞ

 

Tutuklanmaların ardından Gazeteci Nihat Genç'in 16 Ocak tarihinde Veryansıntv'de, Odatv haber müdürü Barış Terkoğlu'nu uyardığı köşe yazısı akıllara geldi.

 

İşte Nihat Genç'in Terkoğlu'nu uyardığı o köşe yazısı:

 

'Barış Terkoğlu, temizliğine dürüstlüğüne çalışkanlığına ölünceye dek kefil olabileceğim ODA TV’den arkadaşım. Birinci sınıf bir çocuktur, kim laf ederse, karşısına çıkarım.

Ve ama, dün, CHP’nin başına HDP’yi saranların başında gelen Halk TV’nin ören bayanı Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi programına çıktı. Ayşenur Arslan, İmamoğlu ve eşine teröristin tiyatrosu ve İBB’nin Sakine Cansız kitabını satmasına karşı oluşan halk tepkisini izole etmek temizlemek için Barış Terkoğlu’nu kullanmaya çalıştı.

Barış da bu sinsi oyuna geldi, ‘İBB her kitabı satıyor’ gibi İmamoğlu’nu savunan cümleler kurdu.

Barış’ın kendini kullandırması, insanı üzüyor, çünkü Barış’ı tanıyorum, dünya güzeli bir çocuk.

Barış, o ‘kahramanlar’ın kitaplarını kim yazdı, Barış, o ‘kahramanları’ yola kim çıkarttı, gayet iyi biliyor. Ama işte, yine de bir şekilde idealist yüreği ve bedeller ödeyerek ve öfkeli bir iradesiyle oluşturduğu tertemiz ismini, bir şekilde sinsi şebekelere ‘alet’ ediyor! Bir yazar kendini kullandırmamalı.

İmamoğlu’nun her yanlışına her şaibesine ‘olumlu’ bakıverirseniz siz de muhalefetin ‘mümin kulu’ oluverirsiniz, şimşek hızıyla ekrana çağırırlar hemen baş tacı ediverirler.

Sokaktaki Hasan ‘siz saraylarda yatarken’ diye bir cümle kurmadığı için iktidar tarafından baş tacı edildi, değişen bir şey yok, muhalif yazarlar da Manukyan kadar zengin İmamoğlu cümlesini kurmadıkları ve terörist destekçisi Kaftancıoğlu’na ses çıkartmadıkları sürece muhalifler tarafından ‘baş tacı’ edilecek.

HDP desteğiyle muhalefet iyileşemez toparlanamaz kahpe ve alçak bir yola girmiştir.

Barış gibi geleceğimizin Uğur Mumcusu adayı gençlerimiz kolay yetişmiyor. Genç bir yazar ona buna taraf oldukça ‘özgürlüğünü’ kaybeder. Bakarsınız ki birden güvenilmez inanılmaz biri oluvermiş. Bu dramı kaldıracak lüksümüz yok.

HDP ve PKK desteğinin bu topraklarda nice delikanlıları kullanıp öğütüp yiyip bitirdiğini çok iyi bilen bizler için, yüreğimiz sızlıyor.'

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.