Nihat Genç'in hedefinde bu sefer de Uğur Dündar var Cumhuriyeti savunan kim kaldı?

Nihat Genç'in hedefinde bu sefer de Uğur Dündar var Cumhuriyeti savunan kim kaldı?

Gazeteci Nihat Genç, Uğur Dündar'a verilen 'kitap okuma' cezasını bugünkü köşesine taşıdı.

Gazeteci Nihat Genç, Veryansıntv'de 'Cumhuriyeti savunan kim kaldı?' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı:

Cumhuriyet yazarlarının tahliyesi güzel haber, rahatlatıcı, ancak çok geç alınmış bir karar.

Uğur Dündar’a hâkimin ‘kitap okuma’ cezası vermesi ise çok güzel(!) bir karar. Hâkimi takdir ediyorum(!). İlk gençlik yıllarından beri Cumhuriyet ve Atatürk’le başladığınız yürüyüşünüz hayatınızın son demlerinde sizi etnik milliyetçi Kaftancıoğlu’nun kapısına getiriyorsa, ben nerede hata yaptım diye sil baştan bir daha okumak lazım, yolunda gitmeyen bir şeyler var demektir.

FOX TV, HALK TV, CUMHURİYET, T24, KARAR, TARAF, SABAH, YENİ ŞAFAK …
Fox TV, en son kime satıldı, yabancı şirket, halkımız, en iyi muhalefeti Fox TV yapıyor diyor, kemalist Atatürkçü kitleler oturmuş Fox TV izliyor.

Kimlere kaldık ey vatan! Bu küresel ve şaibeli şirket, Cumhuriyet’i Murdoch mı savunacak.

Cumhuriyet’i savunmak, muhalefet etmek, şaibeleriyle İngiltere ve Amerika’da ibreti alem rezillikleriyle belgeselleri yayınlanan Murdoch’a mı kaldı.

Cumhuriyet Gazetesi, ODA TV, Halk TV, Sözcü ve Çağdaş Kadınlar Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği, uzun zamandır Yeni CHP’nin HDP ittifakından yana.

HDP kimdir, Amerikan ordusu PKK’nın partisi. Bir kısmı sessizlikle bir kısmı utana çekine bir kısmı HDP ittifakına her Allah’ın günü yana yakıla feryat figan destek verdiler.

Ey memleket, cumhuriyeti ve egemenlik haklarını bölücülerle siyasi işbirliği yapanlarla mı savunacaksınız?

– T24, kaldığı yerden devam ediyor, Ahmet Altan’a kahraman mektupları yazıyor, Halk TV çoktan dönüştü T24’le aynı kardeş yayınlar yapıyor.

Karar Gazetesi utangaç Taraf Gazetesi, Cumhuriyet düşmanı liberal Ali Bayramoğulları İslamcı Mehmet Doğan’lar kafa kafaya her gün Cumhuriyet’in altını oyuyorlar.

Yeni Şafak, Sabah, nicesi, sarayın gazetesi, malikaneler tarikatlar cemaatler korunuyor, devlet ordu hukuk, ihaleler, yandaş tarikatların serveti haline getirildi.

CUMHURİYETİ KORUYACAK KİM KALDI?

Toplayın hepsini, kördüğüm siyasetin içinden çıkamıyorlar, al birini vur ötekine.

Şirketler topla tarikatlar topla İslamcı gazeteler topla partiler topla FETÖ’cüler topla Abdullah Gül topla İyi Parti topla Kavala topla Ahmet Altan topla Amerikancı NATO’cu, hepsini topla SIFIR ELDE VAR SIFIR.

Cumhuriyet’i koruyacak kim kaldı!

Hukuk karşısında herkes eşittir’in aydını akademisi yasası kaldı mı?

Liyakatin fırsat eşitliğinin sahibi kaldı mı?

Ulusal toprak bütünlüğüne egemenlik haklarına bağımsızca ve cesurca kim sahip çıkacak.

Boşluğu hiç bir zaman kapatılamayacak Cumhuriyet çekip gitti.

Dürüstçe kendinize sorun, cumhuriyet’in ordusu basını akademisi, cumhuriyet’in medyası bakanlığı kurumu kaldı mı?

Kendinizle ülkenizle hesaplaşın, cumhuriyet’ten geriye bir küçük köy çeşmesi kaldı mı?

İnsanı nasıl bir hayıf basıyor, kendini yiyorsun, bir küçük çeşmesi bir akademisi bir yazarı bir kurumu bir kenarda kalmış olsa da, avuç avuç içiversek.

Ve yetmedi alternatif olması gereken sosyal medya tweet’i sözlükleri de bonusu işte yukarıdaki güçlerin trolleri danışmanlarıyla kuşatma altında.

Hala PKK sevdası, hala FETÖ’ye af özlem yazılar, hala tarikat-cemaat övgüleri, hala, eyalet mi federasyon mu tartışmaları her ekranda.

Bu ne büyük yalnızlık, eşitleyici bölüştüren üreten kooperatifi yerli sanayini tarlalarımızı çalışanları işsizleri konuşan tek kişi yok!

Kaz Dağları’ndaki eyleme sanatçıları peşine takmış en başta HDP koşar, yirmi ayrı yerde PKK ormanları yakar, anneler oğlumu ver diye HDP önünde ağlar, bu ağır trajediyi Cumhuriyet Gazetesi dahi politik çirkeflik diye yorumlar ve bu şarlatan sanatçılardan ses çıkmaz.

Ey ahali, Cumhuriyet’i hukuku vicdanı toprağı iklimi dağları bağımsızlığı yok olan  kurumları bu şöhret budalaları katillerin .ötüne girmiş bu korkak sürüsüyle mi savunacağız.

Yazının devamı için tıklayın

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.