Nurcular Ekrem İmamoğlu’nu neden eleştirdi?

Nurcular Ekrem İmamoğlu’nu neden eleştirdi?

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri Nurcuların Atatürk düşmanlığını göstermek için bir fırsat oldu. Atatürk ile ilgili kinlerini kusmak için fırsat arayan nurcular bu defa da 10 Kasım etkinliklerini bahane ettiler.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün fikir babası nur cemaati ve onun kurucusu Said Nursi’nin talebeleri Atatürk’e olan düşmanlıklarını sergilemek için hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümü olan 10 Kasım 2019’da yapılan anma etkinlikleri tarikat ve cemaatlerin yine Atatürk’e olan kinlerini kusmaya bahane oldu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde bir dizi anma etkinliği düzenledi.

İstanbul Valiliği’nde, İBB ve İstanbul Müftülüğü ile birlikte Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Cami’nde ikindi namazını takiben Mevlid-i Şerif okuttu.

Atatürk’e olan özlem ve saygının bir tezahürü olan bu etkinlikler toplumda takdir ve sevgi ile karşılanırken, Nurcular bundan çok rahatsız oldu.

 

Bu etkinlikler Nurcuların yayın organı Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz tarafından fütursuzca eleştirildi.

Geçen yıl Ankara Kocatepe camisinde düzenlenmek istenen Saidi Nursi mevlidinin izin verilmemesini hatırlatan Güleçyüz, "Kocatepe Camiindeki Bediüzzaman Mevlidine bu sene de müsaade etmeyenlerin iktidarında, 10 Kasım'da M. Kemal için mevlid okunacakmış. Süleyman Efendinin değil de, M. Kemal'e özel 'ezan' (!!!) da yazmış olan Behçet Kemal Çağlar'ın “mevlid”i (!!!) tercih edilse daha uygun olmaz mı?!" ifadelerini kullandı.

 

Nurcuların Atatürk’e karşı saygısız ve düşmanca eleştirilerinin kaynağı aslında bilinmeyen bir şey değil. Temelde yatan, nurcuların meczup şeyhi Said Nursi’nin Atatürk düşmanlığının devamıdır.

Said-i Nursi, risalelerinde Atatürk'e ve silah arkadaşlarına “deccal süfyan, mülhid, mürtet, habis, firavun, zındık, mason, münafık” diyerek saldırmıştır.

FETÖ'nün hangi düşüncelerden beslendiği, kimleri kendine rehber edindiği; eski bir ifadeyle, kimden el aldığı adeta gözler önüne seren bu hezeyanlar nurcuların ektiği Atatürk düşmanlığının neticesidir.

Oysaki FETÖ bataklığını kurutmak için her şeyden önce FETÖ'nün fikir kaynaklarını bilmek ve onları kurutmak gerekir. Şunu unutmamak gerekir ki, FETÖ yapılanması temel fikirlerini Said-i Nursi’den almıştır. FETÖ, Said-i Nursi'nin risalelerinden beslenmiştir. FETÖ'nün eğitim verdiği “ışık evlerinde” yıllarca Said-i Nursi'nin “Bunları ben yazmıyorum, bana yazdırılıyor” ve “Arş-ı azamdan indiği muhakkaktır” dediği Nur Risaleleri okutulmuştur. FETÖ müritleri, Kuran'dan çok, Nur Risalelerini okumuştur.

 

SAİD-İ NURSİ’DEN ATATÜRK’E HAKARETLER

 

Said-i Nursi, Beşinci Şua ‘da bahsettiği “deccal” ve “süfyan”ın, Atatürk olduğunu da bizzat ifade ediyor. “Süfyan ve bir İslam deccalinin MUSTAFA KEMAL olduğu Beşinci Şua ‘da anlaşılıyor” diyor. İslami kaynaklarda Deccal, “ahir zamanda gelip İslam'ı yıkmaya çalışacak dehşetli biri” olarak tanımlanıyor.

Nurcuların başı Said, risalelerinde Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyet'e saldırıyor.

“Rumuzat-ı Semaniye” ve “Sırr-ı İnna A'tayna” risalelerinde Millî Mücadele'nin üç kahraman komutanı; Mustafa Kemal (Atatürk), İsmet (İnönü) ve Fevzi (Çakmak)'tan “İKİ DECCAL BİR SÜFYAN” diye söz ederek, çok çirkin bir dille Atatürk'e saldırıyor. “İslam şeriatını tahrip etmeye” çalışan “Mason komite reislerinden ve hiçbir cihette müstahak olmadığı MUSTAFA KEMAL ismiyle malum olan ŞAHSI MENHUS, o DECCALLERDEN birisidir” diyor.

İşte tek hedefleri Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet olan Nurcuların, 10 Kasım etkinliklerine gösterdiği tepkilerin sebebi budur.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği kapsamında, Mevlid okutması ve lokma dağıtmasına, Ankara’da, Kocatepe camisinde mevlid okutulmasına tepki gösterilmesinin sebebi, Nurcuların Said-i Nursi öğretileri doğrultusunda Atatürk’e karşı duydukları düşmanlıktır.

 

imamoglu.JPG

nurcular.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.