Nuri Alço filmleri gerçek oldu, meğer gazozlarda cinsel gücü artıran madde varmış

Nuri Alço filmleri gerçek oldu, meğer gazozlarda cinsel gücü artıran madde varmış

Meğer gazozlar o kadar masum değilmiş, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıklamasına göre gazozlarda cinsel gücü artırıcı maddeye rastlandı..

Nuri Alço, bir dönem Yeşilçam'a gazoz sahneleri ile damga vurmuştu. Filmlerde tuzağa düşürmek istediği kadınların gazozlarına ilaç atarak kötü amaçlarına ulaşıyordu. Bu sahneler çoktan Yeşilçam arşivlerinin tozlu raflarında yerlerini aldı ama yıllar boyu bu sahneler ile ilgili espriler gündemden düşmedi. Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen bir açıklama ise bu sahneleri bize tekrar hatırlattı ve yüzümüzde tebessüm oluşturdu. Meğer Nuri Alço’nun gazozlara ilaç atmasına gerek yokmuş zaten gazozlarda cinsel gücü artırıcı “sildenafil” maddesi varmış..! Hepimizin bayılarak içtiği gazozlar gerçekte o kadar da masum değilmiş!

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile 618 firmanın 1211 parti ürününde taklit ve tağşiş olduğunu bildirdi. Bakanlığın yayımladığı hileli alkolsüz içecekler listesinde yer alan 24 üründen 23’ünde cinsel gücü arttırıcı ilaçlarda kullanılan ‘sildenafil’ maddesine rastlanması dikkat çekti.

İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere bir çok şehirdeki denetimlerde rastlanan hileler birer birer açıklandı. Sahtecilik yapılan ürünün, 130'u İstanbul'da, 73'ü Ankara'da, 123'ü İzmir'de, 101'i Adana'da, 56'sı Diyarbakır'da ve 65'i Bursa'da bulundu.

gazoz2.jpggazoz3.jpg

Sildenafil nedir?

Sildenafil, sertleşme bozukluğu, pulmoner arteriyal hipertansiyon ve yüksek irtifa pulmoner ödemini tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Bu durumları, kan damarlarını gevşeterek tedavi eder. İlacın yan etkileri baş ağrısı, baş dönmesi, bulanık görüş ve düşük kan basıncını (tansiyonu) içerebilir. Kalp hastalığı, karaciğer işlev bozukluğu veya böbrek hasarı olan hastalar ilacı kullanırken dikkatli olmalıdırlar çünkü ciddi yan etkiler yaşayabilirler.

Sidenafilin aksiyon mekanizması, genelde hücreler içinde çeşitli reaksiyonları hızlandıran fosfodiesteraz adlı enzimini engellemektir. Bu enzim engellendiğinde niktrik oksit adındaki kimyasal türün seviyeleri artar. Bu kimyasal vücudun çeşitli bölgelerindeki kan damarlarının rahatlamasına destek olur.

Sildenafil zararları nelerdir?

Sildenafil, cGMP-spesifik fosfodiesteraz tip 5'in (PDE5) oral etkili, güçlü ve selektif bir inhibitörüdür. Sildenafil, bu etkisiyle korporal düz kaslarda cGMP konsantrasyonunu arttIrarak, nitrik oksitin gevşetici etkisini güçlendirir. Cinsel uyarI ile salInan nitrik oksit guanilat siklaz aktivasyonunu arttırır ve siklik guanozin monofosfat (cGMP) sentezine neden olur. cGMP düz kas relaksasyonunu sağlar ve bu durum artmış arteryel akım ve korporal veno-oklüzyon ile sonuçlanır.

Sildenafil kullanan kişilerde vücudun diğer bölgelerinde de atardamarlarda genişlemeler olacaktır. Bu etki nedeniyle de baş ağrısı, baş dönmesi gibi şikayetler görülebilir. İlacın diğer yan etkileri şunlar olabilir: Görmede bulanıklaşma, midede yanma, yüzde kızarma, burun akıntısı, burun kanaması ışığa karşı hassasiyet. Yan etkiler doz yükseldikçe artar.

Nuri Alço Kimdir?

Nuri Alço canlandırdığı kötü adam karakterleri ile akıllarda kalmıştır.1951 yılında Eskişehir'de dünyaya gelen Alço, sinema kariyeri boyunca yaklaşık 300'e yakın filmde irili ufaklı rollerde yer aldı. Yeşilçam'da oynadığı kötü adam karakterleri sayesinde büyük ün kazanan Nuri Alço bugüne kadar birçok film projesinde yer almıştır. Türk Sineması'nın unutulmaz isimlerinden olan Nuri Alço günümüzde, "gazoz" ile özdeşleşmiştir.

Alço, ilkokul ve lise eğitimini doğduğu Eskişehir'de tamamlamasının ardından vatani görevini Erzincan ve Erzurum'da yaptı. Gençliğinde, Altay Spor Kulübünde ve Ordu Milli Takımında profesyonel olarak Voleybol ile ilgilendi.

Askerliği bittikten sonra, bir bankada kredi istihbarat servisinde şef olarak çalışan Nuri Alço, daha sonra büyük bir ilaç firmasında bölge temsilciliği görevini üstlendi. İş hayatını sürdürürken, Ses ve Hayat dergilerinin seçmelerine katılan Nuri Alço, dereceye girince işini bırakıp İstanbul'a yerleşme kararı aldı.

İstanbul'a gelince bir süre, Kelebek, Saklambaç ve Günaydın gazetelerindeki fotoromanlarda oynayan Nuri Alço, zamanla o dönemin birçok ünlü markasında mankenlik yapmaya başladı. 1977 sinema sektörüne adam atan Nuri Alço, ilk filmi olan "Ah Bu Ne Dünya"da Ünsal Emre ve Sevda Karaca ile birlikte rol aldı.

Hayatı boyunca bir evlilik yapan Nuri Alço'nun bu evliliği 1988 yılında bitmiş ve bir daha evlenmemiştir.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.