O hakimi Tatlıses mi sürdürdü? Hedef göstermişti

O hakimi Tatlıses mi sürdürdü? Hedef göstermişti

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in hedef gösterdiği hakim sürüldü. İşte haberin ayrıntıları;

Kararnameyle birlikte 4 bine yakın hakim ve savcının görev yerleri değişti. İbrahim Tatlıses’in sosyal medya hesabı üzerinden hedef gösterdiği hakim Habibe Aslan’ın ise görev yeri değiştirildi. 

HSK Birinci Dairesinin 2018 Ana Kararnameleriyle, adli yargıda 3 bin 19, idari yargıda ise 301 hakim ve savcının görev yeri değişti.  İbrahim Tatlıses'in sosyal medya üzerinden hedef gösterdiği İstanbul Adliyesi’nde görev yapan hakim Habibe Aslan Afyonkarahisar Hakimliği'ne atandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına eski Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Aydıner, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Akça getirildi.

Atamada daha önce kamuoyunun dikkatini çeken bazı davaların hakim ve savcıları da son kararname ile yer değiştirdi.

TATLISES'İN HEDEF GÖSTERDİĞİ HAKİMİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

MESAM davasında mahkemenin verdiği kararı beğenmeyen Tatlıses, MESAM'ın avukatının hakim Habibe Aslan'ın kızı Aslı Aslan olması nedeniyle bu kararın verildiğini iddia ederek Twitter hesabından karara tepki göstermişti.

İstanbul Adliyesi’nde görev yapan hakim Habibe Aslan ve avukat kızı Aslı Aslan’a iftira attığı iddiasıyla 4 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davadan beraat eden ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, hukukçu anne-kıza 5'er bin TL'den 10 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

HSK'nın yaz kararnamesi ile İstanbul Adliyesi’nde görev yapan hakim Habibe Aslan Afyonkarahisar Hakimliği'ne atandı.

DENİZ FENERİ'NİN SAVCISI SAMSUN'A

Samsun'a sürülen deneyimli Cumhuriyet savcısı Nadi Türkarslan, Deniz Feneri yolsuzluğu soruşturmasını yürüterek Zahit Akman, Zekeriya Karaman gibi şüphelilere operasyon yapmıştı. Bunun ardından flaş bir kararla dönemin Ankara Başsavcısı İbrâhim Ethem Kuriş tarafından 2011'de dosyadan el çektirildi. Yerine atanan Harun Kodalak, soruşturmada örgüt ve dolandırıcılık suçlarından takipsizlik verip basit suçlardan dava açmış, mahkeme de Deniz Feneri'ni beraat vererek aklamıştı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.