Öcalan’a özgürlük isteyen Şebnem Korur Fincancı TTB Başkanlığı’na seçildi

Öcalan’a özgürlük isteyen Şebnem Korur Fincancı TTB Başkanlığı’na seçildi

Türk Tabipleri Birliği’nin 72.Seçimli Büyük Kongresi'ni 'Etkin Demokratik TTB' grubunun listesi kazandı. Buna göre PKK’nın yayın organı ‘Özgür Gündem’ gazetesinde genel yayın yönetmenliği yapmış olan Şebnem Korur Fincancı’nın seçilmesi büyük tepki çekti

Kapatılma taleplerinin ve hararetli tartışmaların odağındaki Türk Tabipleri Birliği'nin başkanlığına dönem Şebnem Korur Fincancı'nın başkan seçilmesi, tepkilere neden oldu. Fincancı'nın geçmişteki söylemleri yeniden gündeme gelirken, bir çok isim tepkisini sosyal medyada gösterdi.

 

Fincancı'ya en sert tepki KRT TV Genel Yayın Yönetmeni Adnan Bulut'tan geldi. Ergenekon kumpasının mağduru Bulut, "32 yıllık gazeteciyim. Resmi verileri hep Türk Tabipleri Birliği üzerinden sağlama yaparak değerlendirirdim. Şebnem Korur Fincancı yönetimindeki TTB'ye asla güvenmem, referans almam. Yetmez ama evetçi Fincancı'nın on binlerce doktorun katılmadığı seçimde oturduğu koltuk şaibelidir." dedi.

 

Diğer yandan FETÖ kumpaslarının mağdurlarından CHP'li Mehmet Ali Çelebi ise yaptığı açıklamada, "Evlatlarımızın katili Öcalan’a özgürlük isteyen, yetmez ama evetçi, dilinden insan hakları ifadesini düşürmeyip benim de yargılandığım kumpas dava Ergenekon’da müdahil olan Şebnem Korur Fincancı’yı Başkan seçen @ttborgtr  Türk Tabipler Birliğini tebrik ediyorum." dedi.

 

ERGENEKON KUMPASINDA TEK MÜDAHİLDİ

Fincancı, FETÖ'nün Ergenekon kumpasında birey olarak müdahil olan tek isim olarak biliniyordu. Kapatılan Zaman Gazetesi'ne 2015'te açıklamalarda bulunan Fincancı, “Ben hâlâ teşhir edilmesi gerekenler olduğunu düşünüyorum. Teşhir edilecek olan insanların şu anda bir biçimde yüceltildiğini ve onlarla işbirliği yapıldığını görüyoruz." demişti.

 

Fincancı'nın "Barış İçin Öcalan'a Özgürlük Platformu" içinde yer aldığı da ortaya çıktı.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.