Odatv'de Freedom House sevgisi

Odatv'de Freedom House sevgisi

Odatv, ABD emperyalizminin hedef ülkelerde darbe yaptıktan sonra darbecilere karşıymışçasına insan hakları dersi vermek için kurduğu, kuruluşunda CIA'nin Ankara'daki eski istasyon şefi Paul Henze'nin de bulunduğu kuruluşu özgürlük örgütü kabul etti.

ABD emperyalizminin hedef ülkelerde darbe yaptıktan sonra darbecilere karşıymışçasına insan hakları dersi vermek için kurduğu, kuruluşunda CIA'nin Ankara'daki eski istasyon şefi Paul Henze ve  ABD eski Dışişleri Bakanı Strauz Hupe'nin kurucularından olduğu solcu Freedom House, ODATV'nin özgürlük referansı oldu.

Odatv CIA'nin yalan ayağı olan bir kuruluşu, hedef ülkeleri sıkıştırmak ve karalamak için kurduğu Freedom House’un verilerini, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve basın özgürlüğünde ölçüt olarak kullanıldı.

Odatv'de bugün yer alan haberde,  "Merkezi Washington’da bulunan Freedom House (Özgürlük Evi) raporunda 2020 yılında pandeminin vurduğu ülkelerde demokrasi ve özgürlüklerde büyük düşüş yaşandığı iddia edildi." deniyor.

Odatv, Freedom House’un sözde "özgürlükler raporu"ndaki grafiği inceleyerek okurlarına doğruymuş gibi yorumluyor.

Odatv, yorumunda, "Türkiye son 10 yıl içinde yaşanan gerilemeyle birlikte Mali’den sonra ikinci sırada yer aldı. 2020 raporunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da bahsediliyor. Erdoğan’ın Türk siyasetinde önemli bir güç sahibi olmaya devam ettiği belirtilirken, 2019 yılında yerel yönetimler seçimlerinde muhalefetin başarısının korona virüs salgınının ve ekonomideki kötü gidişin muhalefet üzerindeki iktidar baskının artmasına sebep olduğu ifade ediliyor." diyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum