Ölümcül hastalıkların çözümü GEN'de

Ölümcül hastalıkların çözümü GEN'de

Artık kalp krizi, yüksek tansiyon, diyabet, akciğer, mide, kalın barsak, prostat, meme, rahim, yumurtalık, pankreas, böbrek, cilt, mesane kanserleri ve Alzheimer gibi her bireyin riskini taşıdığı hastalıklardan korumak mümkün.

21. yüzyılda ölümlerin başlıca sebebi olan kompleks ve kronik hastalıkların başında kalp hastalıkları, kanserler, diyabet, osteoporoz ve beyin-damar hastalıkları geliyor. Bu hastalıklar hem genetik, hem yaşam tarzı, hem de yaşadığımız çevre ile ilgili faktörlerin bir araya gelmesiyle oluşuyor.

 

PRP ile gençleşmek, yara izinden ve kellikten kurtulmak mümkün

 

gen-3.jpg

 

Herkes yanlış biliyor! Karatay "kullanmayın ölüm saçıyor" dedi

 

İşte bu grupta yer alan hastalıklara karşı genetik yatkınlık bilinirse başta beslenme olmak üzere yaşam tarzı düzenlemeleri ile ortaya çıkmaları engellenebilir veya geciktirilebilir. Bunun için ileri teknolojik analizlerle basit ve anlaşılır bir şekilde hastalıklardan korunmak ve yaşam kalitesini yükseltmek mümkün.

gen-2.jpg

 

Elektronik sigara zararlı mı?

 

Bu hastalıklarla mücadele etmek için hastalanmadan gerekli tedbirleri almak önem taşıyor.

Nutri-Genetik ve Kişiye Özel Tıp Derneği Başkanı Dr. Serdar Savaş, kronik ve kompleks hastalıklarından korunmanın yolları ile ilgili şunları söyledi:

gen-4.jpg

Çözüm “GEN”de!

 

“Her birimiz birbirimizden farklıyız. Bu farkın temelinde de genetik yapımız yatar. Beslenme konusunda, toplumun tamamına yönelik yapılan öneriler, sizin için uygun olmayabilir. Araçlarımıza koyduğumuz yakıt ve yağlar, aracın tipine, markasına göre farklılık gösterir; benzinli araca dizel yakıt koymak motoru yakar. Ama tüm insanlara aynı beslenme programlarını önermekte bir beis görülmüyor.”

 

gen-1.jpg

“Artık kalp krizi, yüksek tansiyon, diyabet, akciğer, mide, kalın barsak, prostat, meme, rahim, yumurtalık, pankreas, böbrek, cilt, mesane kanserlerinin, Alzheimer hastalığının, kemik erimesinin genetik temellerini analiz ederek her birimizin bu hastalıklara yönelik olarak taşıdığı riskleri öngörmek mümkün. Bu kadarla bitmiyor: Her bireyi, riskini taşıdığı hastalıklardan korumak da mümkün. Ayrıca hücresel yaşlanmamızın nedenlerini de genlerimizde bulmak ve yaşlanmayı yavaşlatmak da mümkün. Genetik yapınız, tıpkı parmak iziniz gibi size özeldir; beslenmeniz de size özel olmalıdır.”

 

Risklerinize göre önlem alın

 

Dr. Serdar Savaş sözlerine şu şekilde devam etti: “Hangi hastalığın ya da hastalıkların risklerini taşıdığınızı, neden yaşlandığınızı, stres düzeyinizi öğrenip, güneş kremi sürmek kadar basit önlemlerle hastalıklardan korunabilir, ömrünüzü uzatır, stresinizi kontrol altına alarak, yaşam kalitenizi yükseltebilirsiniz. ‘Yaşam için bilim’ bu imkânı sunuyor.”

 

“Her bireyin alması gereken enerjinin hangi kaynaklarca ve hangi oranlarda karşılanacağı kişinin genetik yapısına bağlıdır. Genetik yapınıza uygun olarak hazırlanan beslenme programları ile kullanmanız gereken vitamin, mineral ve besin desteklerini, size özel egzersiz reçetenizi, gerekiyorsa kullanmanız gereken ilaçları ve hormonları, riskleriniz doğrultusunda genetik yatkınlıklarınızı bilerek ve bunların sizi nasıl etkilediğini anlayarak sağlığınızın kontrolünü elinize alabilirsiniz.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.