Orkestra bu sefer 2300 bitkiye konser verdi

Orkestra bu sefer 2300 bitkiye konser verdi

İspanya’nın Barcelona kentinde yer alan Gran Teatre del Liceu, salgının ardından 3 ay sonra kapılarını açtı. Orkestra ilk konserini vahşi yaşama adadı. Seyirci koltuklarına 2 bin 300 bitkinin yerleştirildiği konser internetten canlı olarak izlendi.

İspanya'nın ünlü operası Gran Teatre del Liceu 3 ayın ardından kapılarını yeniden açtı. Ancak, dünya tarihinde bir ilk gerçekleşti ve konserin seyircilerini 2 bin 300 bitki oluşturdu.

 

Reuters'ta yer alan habere göre, organizatörler etkinliğin amacının pandemideki insanın durumunun absürdlüğüne dikkat çekmek ve doğanın özlüğüne kavuşmasına gönderme yapmak olduğunu açıkladı.

 

DOĞAYA ÖZEL KONSER

Konserden önce açıklama yapan Baş Yapımcı Eugenio Ampudia, koronavirüs pandemisi nedeniyle insanların evlerine geri çekildiği belirterek, “Doğa, onun elinden aldığımız ve bizim boşalttığımız alanlara ilerledi. Empatimizi artırabilir miyiz? Haydi sanat ve müzikle başlayalım ve doğayı harika bir konser salonuna davet edelim” dedi.

 

Bununla birlikte, internet sitesinden ve Youtube’dan yayınlanan ve yaklaşık 6 dakika süren konserde orkestra, İtalyan besteci Giacomo Puccini’nin Crisantemi (Chrysanthemums) adlı eserini bitkiler için çaldı.Bitkilerin sağlık çalışanlarına bağışlanacağı ifade edildi.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.