Ortadoğu'da Putin rüzgarı

Ortadoğu'da Putin rüzgarı

Ortadoğu’ya barış getirmek için Rusya, Türkiye ve İran büyük çaba sarf ederken ABD ise Ortadoğu’da söz sahibi olabilmek için terör örgütleriyle iş birliği yaparak teröristleri silahlandırmaya devam ediyor.

ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi ve Arap Baharı ile demokrasi getireceğim adı altında Ortadoğu’da topraklar parçalanmaya devam ediyor. ABD’nin desteği ile Ortadoğu’da terör grupları silahlanıyor ve bu topraklarda cirit atıyor. Binlerce insan ise hayatını kaybediyor veya göç etmek zorunda kalıyor. Rusya, Türkiye ve İran’ın müdahalesiyle ise Ortadoğu’da yeniden huzur sağlanıyor ve barış tohumları atılıyor.

Rus lider Viladimir Putin, Ortadoğu’da ABD’nin hakimiyetini kırmak ve yeniden huzurun sağlanması için yoğun temas ve görüşmelerde bulunuyor. Putin bu doğrultuda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.

İRAN VE TÜRKİYE İLE SURİYE’DE KALICI BARIŞI SAĞLAYACAĞIZ

Lazkiye'deki Rus üssünde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, Rus askerlerinin Suriye'den çekilmesi talimatını verdi.

Putin, "Türkiye ve İran'la Suriye'ye barış getireceğiz" diye konuştu.

PUTİN MISIR’A GEÇTİ

Suriye’de ki Rus üssünü ziyaret eden ve Esad ile kıs bir görüşme gerçekleştiren Putin ardından Mısır'a geçti ve Sisi ile nükleer anlaşmaya imza attı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in resmi bir ziyaret için Mısır'a geldiği belirtildi. Kahire Havaalanı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Rus lider Putin'i havaalanında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıladı.

Mısır Cumhurbaşkanlığından ziyaret ile ilgili daha önce yapılan yazılı açıklamada, Sisi ve Putin'in ikili ilişkiler, uluslararası ve bölgesel gelişmeler ve enerji konularını görüşecekleri belirtilmiş ancak ziyaretin saatiyle ilgili detaylı bilgi verilmemişti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.