Ortaöğretim KPSS kaldırıldı!

Ortaöğretim KPSS kaldırıldı!

KPSS'nin Ortaöğretim mezunları için yapılan kısmı kaldırıldı. 2018 KPSS'nin ise bir önemi kalmadı...İşte ayrıntılar;

KPSS'nin Ortaöğretim mezunları için yapılan kısmı kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren binlerce adayın moralini bozan bu detay 9 Kasım'da İşçi alım yönetmeliğinde yapılan değişiklikte birlikte ortaya çıktı.

Yapılan değişiklikle birlikte bundan sonra KPSS Lise ile kamuya işçi alımı yapılmayacak. İlgili düzenleme yalnızca Ortaöğretim KPSS için geçerli değil, EKPSS içinde durum aynı...

Bundan sonra kamuya işçi alımlarında lise mezunları kuraya girmek durumunda ve mülakatları geçmek zorundalar. Tıpkı ilkokul mezunları gibi. Hal böyle olunca hali hazırda torpile yönelik ortaya atılan iddialar daha da artacağa benziyor. 

9 Kasım 2018 tarihi itibari ile İşçi alım yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre;

1- Önlisans ve lisans düzeyinde eğitim gereken kadrolarda KPSS puanı şartı aranacak.

2- Ortaöğretim ve daha alt düzeyde eğitim şartı arayan kadrolar için ise KPSS puan şartı aranmayacak. İstenen niteliklere haiz adaylar kurayla belirlenecek, sonrasında ise sözlü sınava tabi tutulacak. Bu durum aynı şekilde EKPSS için de geçerlidir.

3- Kurayla alım yapılacak kadro sayısı artırıldı. Temizlik hizmetlerinde, güvenlik ve koruma hizmetlerinde, bakım ve onarım hizmetlerindeki alımlarda kurayla olacak.

Ancak işçi alım süreçleri sadece kurayla belirlenmeyecek. Kurayla açık ilan edilen kadro sayısının 4 katı aday belirlenecek ve bu dört katı aday kamu kurumunca sözlü sınava alınacaktır.

siyasetcafe.com

sedat-peker.jpg

ak-parti-020.jpg

diyanet-001.jpg

kaiskci.jpgata-006.jpg

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.