Öztürk: CHP mağdurlara umut oldu

Öztürk: CHP mağdurlara umut oldu

Gazeteci-Yazar Saygı Öztürk, "Haksız yere memuriyetten çıkarıldığını, açığa alındığını öne sürenlerin ilk uğrak yeri CHP oldu" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kamu kurumunda FETÖ operasyonları, soruşturması kapsamında birçok kişi memurluktan ihraç edildi. Mağdur olanlar ise seslerini duyurmak için CHP Genel Merkezi’nin kapısını çaldı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlarda mağdur olanların ilk uğrak yerinin CHP Genel Merkezi olduğunu yazdı.

İşte Saygı Öztürk'ün bugün Sözcü gazetesinde yayınlanan yazısından bir bölüm:

Suriye topraklarında askerlerimiz şehit oluyor. Yüzlerce, binlerce değil on binlerce kamu görevlisi memuriyetten atılıyor. Geçmişte PKK ve KCK ile mücadele edenler de cezaevine konuluyor. Devlete, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarını zamanında dolduran, onları yükseltenler, şimdi uzaklaştırma adı altında, bu yapılarla uzaktan yakından ilgisi olmayanları da ya açığa alıyor ya da memuriyetten çıkarıyor.

Belki bugüne kadar CHP'ye oy bile vermemiş olanların umudu, şimdi CHP oldu. Haksız yere memuriyetten çıkarıldığını, açığa alındığını öne sürenlerin ilk uğrak yeri CHP Genel Merkezi oluyor. Bugüne kadar bu siyasi partiyle en küçük bağı olmayanlar bile CHP'nin “bir şeyler yapmasını” istiyor. Bütün kamu görevlilerini “memuriyetten atarlar” korkusu sarmış durumda…

EN ÇOK ONLAR MUTLU OLUYOR

CHP'ye oy vermediklerini bildikleri halde onların bu zor gününde, dar gününde haklarını savunmak CHP'lileri mutlu ediyor. Burdur Milletvekili Mehmet Göker, sevincini arkadaşlarına gönderdiği iletiye şöyle yansıtmış: “15 gündür verdiğim mücadele sonrası açığa alınan 13 öğretmen bugün göreve iade edildi. Çok mutluyum. Açığa alınan 6 doktor da bugün itibarıyla görevlerine iade edildi. 4 doktor için vali ile görüşmelerimiz devam ediyor.”

Bayram öncesi birkaç günlüğüne eşiyle tatile çıkan Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı, yalnız kendi seçim bölgesinden değil CHP'nin milletvekilinin olmadığı illerden de de yüzlerce kişinin aradığına tanık oldum. Onlardan açığa alınan ya da memuriyetten çıkarılanlar, FETÖ ile bağlantılı olmadığını anlatıyorlar. O da hemşerilerini yerinde dinlemek için bayram süresince yine Tokat'ta olacak. Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, haksızlığa uğradıklarını öne sürenlerin açıklamalarını yalnız not almakla yetinmiyor, ilgili bazı makamlara dinletmek için kayda da alıyor. O da büyük mağduriyetler yaşandığına dikkat çekiyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.