Öztürk Yılmaz: CHP ikircikli tutum sergiledi

Öztürk Yılmaz: CHP ikircikli tutum sergiledi

Yeni bir oluşumun çalışmalarını yapan Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz, Barış Pınarı Harekatı hakkında siyasetcafe’ye konuştu. Yılmaz, Operasyona çok daha güçlü destek verilmesi gerektiğini belirterek, CHP’nin ikircikli davrandığını ifade etti.

 

Bağımsız Ardahan Milletvekili ve “Hepimiz Buradayız” hareketinin lideri Öztürk Yılmaz Türkiye’nin terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Barış Pınarı Harekatını siyasetcafe.com’a değerlendiren Yılmaz, “Barış Pınarı Harekatı geç kalmış bir operasyondur. Çok daha önce yapılması gerekirdi. Operasyonun başarılı olacağına inancım tamdır.” Dedi.

Türkiye’nin operasyon kapsamında KCK ve PKK yapılandırmasını acilen dağıtması gerektiğini ifade eden Yılmaz,

“ Yeni idari yapının oluşması gerekmektedir. Kent yönetimlerinin oluşması lazımdır. Mültecilerin geri dönüşünün sağlanıp, güvenli bölge tesis edilmesi gerekmektedir. Bu süreç uzun ve belirsiz olacaktır. Türk hükümeti özellikle dünya kamuoyunu ve diplomasiyi çok iyi yönetmelidir. Dünyaya operasyon ile ilgili bilgileri ve haklı mücadelemizi iyi anlatmamız gerekiyor. Dünya kamuoyunda bilgi eksikliği vardır. TRT ve diğer TV kanalları veri ve bilgi eksikliğini gidermelidir.” İfadelerini kullanan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Dünyaya bu operasyonu Türk-Kürt savaşı olarak sunanların kara propagandasını engellemeliyiz. Büyük bir insani kriz yaşanacağı algısı yaratmaya çalışıyorlar. Dünyaya bu operasyonun, Kürtlere değil, PKK’ya terör örgütlerine karşı yapıldığını anlatmalıyız. Dedi.

 

ERDOĞAN’IN ELİ DIŞARIDA GÜÇLENDİ

“ABD’nin bölgeden askerini çekmesi ve Türkiye’nin kararlı tutumu Erdoğan’ın elini güçlendirmiştir. Bunu fırsata çevirerek iyi bir strateji belirlenmelidir. Öncelikle sınır güvenliğimizin sorunsuz olması gerekmektedir.” İfadelerini kullanan Yılmaz, muhtemel gelişmeleri de şöyle değerlendirdi:

 

“Suriye zaten federal bir yapıya gidiyor bu federal yapının sınırları ne olacak? Türkiye’nin güney sınırlarından mı yoksa sınıra 30 km aşağıdan mı olacak? Şuan da tam bir netlik kazanmamaıştır. Ne tür bir adım atılacağı belli değildir. Farklı bir faktör de Esat’ın kalan bölgeye müdahale edip etmeyeceğidir. Eğer şartlar Esat lehine dönerse ve Esat bu aşağıda PYD’nin elinde kalan bölgeye müdahale eder ve başarılı olursa ortaya farklı bir tablo çıkar. Esat’a müdahaleye izin verilmezse sınırımızın 30 km altında Fırat’ın doğusunda federal bir yapı çıkar. Bu sürecin belirsizliği ve hayli uzun zaman alacağı bellidir.”

 

CHP İKİRCİKLİ TUTUM SERGİLEDİ

 

Öztürk Yılmaz Barış Pınarı Harekatı ile ilgili CHP’nin de tutumunu değerlendirerek, “CHP ikircikli bir tutum sergiledi” ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

 

CHP bu operasyona güçlü destek vermedi. İKİRCİKLİ bir tutum sergiledi, tam olarak milli bir noktada durmadı. CHP’nin açıklaması milli olmadığı gibi HDP ile de arasını bozdu. Parti içinde bölünmelere ve ayrılmalara yol açtı, bu da CHP’de büyük bir kan kaybına yol açacaktır.

 

Zaten yanlış olan HDP ile tutumu bu süreçte iyice bozulacaktır. Bu konuda CHP de bir KAKAFONİ vardır. Milli bir çizgide durmadı, sanki destekliyormuş gibi göründü. Bu milli bir duruş değildir. CHP halka karşı güven vermemektedir.

 

Doğan Ay

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum