Pedofili hakkında bilmek isteyebileceğiniz herşey

Pedofili hakkında bilmek isteyebileceğiniz herşey

Pedofili hakkında bilmek isteyeceğiniz herşeyi maddelere sığdırmaya çalıştık.

En son Ecrin bebek ve Zümrüt Apartmanı konuları ile gündeme gelse de aslında “Pedofili” bize hiç de yabancı bir kelime değil son yıllarda. Tüm dünyada örnekleri görülse de en çok bu konudan yaralı ülkeler arasında listenin 3. sırasında yer almakta Türkiye maalesef... Bu konuda yapılabilecek en doğru şeylerden biri anne baba, aile olarak bilinçlenmek ve çocuklarımızı bilinçlendirmek. Biz de bu sebepten ötürü bir “Pedofili” dosyası hazırladık. Pedofili hakkında bilmek isteyeceğimiz herşeyi maddelere sığdırmaya çalıştık. Unutmayın doğru bilgi hayat kurtarır!

Pedofili, Türkçeye, İngilizce ‘’paedophilia’’ kelimesinden geçmiştir, pedofili sözcüğünün kökeni Yunanca paid (çocuk) ve philia (sapma, düşkünlük) sözcüklerinden oluşmaktadır.

Pedofili bir diğer adı ile sübyancılık, yetişkin bir kimsenin ergenlik öncesi çocukları veya ergenliğe yeni girmişleri cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığa sahip kişilere "pedofil" ya da  halk arasındaki adı ile "sübyancı" denir.

Pedofiller yetişkin cinsel ilişkiden zevk almakta güçlük çekerler, özgüvenleri eksik olabilir ve çocuklarla ilişkiyi yetişkinlere nazaran daha az tehdit edici bulurlar. Pedofillerin eğilimi karşı cinse veya kendi cinsine olabilir. Sübyancıların büyük çoğunluğu erkek olur ve bu durum nadir de olsa kadınlarda da görülebilir.

Pedofiller sıklıkla cinsel birleşmeden önce kurbana dokunmak ya da cinsel organlara bakmak yoluyla cinsel doyuma ulaşırlar. Kurbanın olay anındaki tepkileri, korku (özellikle şiddete maruz kalındıysa), şaşkınlık veya pasif haz olabilir. Cinsel ilişki, özellikle şiddete maruz kaldıysa, çocukta çok ciddi travmalara neden olabilir. Bazı durumlarda kurban, cinsel ilişkiden çok, ebeveyninin uyarılarını dinlemediğini düşünerek suçluluk duyar ve sıkıntı çeker. Cinsel saldırıya uğrayan çocuklar sıklıkla sorunlu bir yetişkinlik dönemi yaşarlar. Çalışmalar, çocukluğunda cinsel saldırıya uğramış erkeklerin yetişkinliklerinde cinsel suç işleme olasılığının yüksek olduğunu göstermektedir. Çocukluğunda cinsel saldırıya uğramış kadınlar ise daha çok uyuşturucu bağımlılığı veya seks işçiliği gibi kendini yıkıma götüren davranışlara eğilimli olurlar.

2. Pedofili bir suç mu hastalık mı?

Pedofilinin suç mu hastalık mı olduğu yıllardır süregelen bir tartışma konusudur. Pedofili genel tanımında hem suç hem de cezai indirimi olmaması gereken bir hastalık olarakta isimlendirilir

3. Pedofilinin cezai yaptırımı nedir?

Çekya’da pedofili suçlularına cerrahi kastrasyon uygulanmakta, yani ameliyatla testisler çıkarılıyor.  

Pedofilinin son yıllarda kimyasal hadım denilen yöntemle önüne geçilebilmesi mümkün. Kimyasal hadım; bir tür hormon kokteyli hazırlanarak kişiye şırınga edilmesi ve kişinin hiçbir cinsel dürtü, istek ya da fantezi kuramayacak olmasıdır. Günümüzde bu yöntemi en çok Amerikanın bazı eyaletlerindeki Amerikan Mahkemeleri’nde uyguluyor. Amerika’nın bazı eyaletlerinde ise suçluya 2 seçenek sunulmakta; 20 yıl hapis cezası veya kimyasal hadım. Fakat idam cezası veren diğer eyalet mahkemeleri de var Amerika’da.

Bazı ülkeler ise cezalandırmak için pedofili hastasının ikinci bir suç işlemesini bekliyor. Pedofiller fırsat bulduğunda suçunu tekrarlayacağı için bu yöntem çok da sağlıklı bulunmamakta. Çünkü çoğu insanın düşüncesi ikinci bir kurban verilmesini beklemektense bu suçluların toplumdan tecrit edilmesi en iyi çözüm.

Türk Mahkemelerinde ise; Pedofili niteliksiz şekilde işlenirse 3 yıldan 8 yıla kadar, vücuda bir organ veya sair cisim sokmak şeklinde gerçekleşirse 8 yıldan 15 yıla kadar bir hapis cezası öngörülüyor. Ayrıca verilecek ceza; suç yasada sayılan kimseler tarafından işlendiğinde (baba,üvey baba, evlat edinen, bakıcı vs.) yarı oranında, cebir ve şiddet kullanılarak işlendiğinde yarı oranında arttırılırken, suçun sonunda çocuğun beden ve ruh sağlığı bozulmuş ise 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezası verilmekte. Eğer mağdur bitkisel hayata girmiş ya da ölmüş ise verilecek ceza ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıdır.

4. Pedofili hastalığının nedenleri nelerdir?

  • Çocukluktaki kendi cinsel istismarı
  • Travmatik anne ilişkisi
  • Narsistik Obje Seçimi
  • Sorunlu Triyangülasyon (Üçgen kurma)
  • Kişilik Bozuklukları

5. Çocuğun cinsel tacize uğradığı nasıl anlaşılır?

Cinsel nitelik taşıyan her şeye karşı olağan dışı bir ilgi gösterme veya bunlardan olağan dışı biçimde kaçınma

·         Belli kişi ya da yerlere karşı belirgin bir korku sergileme

·         Kendisine herhangi birinin dokunup dokunmadığı sorulduğunda beklenmedik ya da olağan dışı bir cevap alma

·         Fiziksel muayenelerden olağan dışı biçimde ürkme ve kaçınma

·         Uyku sorunları veya kabuslar

·         Depresyon veya arkadaşlarından ya da ailesinden uzaklaşma

·         Başka çocukları cinsel aktivitelerde bulunmaya sevk etme teşebbüsleri

·         Mesane ya da bağırsak kontrolünü aniden yitirme

·         Bedenlerinin kirli ya da hasarlı olduğuna dair ifadeler veya genital bölgelerinde bir sorun olduğu korkusu

·         Okula gitmeyi reddetme

·         Suça yönelme veya davranım bozuklukları

·         Ketumluk

·         Resimlerinde, oyunlarında, hayallerinde cinsel tacize ilişkin unsurlar

·         Olağan dışı saldırganlık

·         İntihar davranışı

 

 

siyasetcafe.com
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.