Türkiye bunu konuşuyor Pedofili tepkisi çığ gibi büyüyor

Türkiye bunu konuşuyor Pedofili tepkisi çığ gibi büyüyor

Abdullah Şevki’nin Kurgu Kültür Merkezi Yayınları’ndan çıkan “Zümrüt Apartmanı” adlı kitabında pedofili içeren ifadeler Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

Abdullah Şevki’nin Kurgu Kültür Merkezi Yayınları’ndan çıkan “Zümrüt Apartmanı” adlı kitabında pedofili içeren ifadeler Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

Tepkiler çığ gibi büyüdü ve konu Twitter’da TT oldu.Zümrüt Apartmanı isimli kitaptaki satırları sosyal medya kullanıcıları  “iğrenç” olarak tanımladı ve ayrıca kitabın derhal toplatılması ve satışının durdurulması gerektiğini belirtti. Birçok kişi kitapla ilgili yasal işlem başlatılması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) de başvuranlar oldu.

HALK AYAKLANDI, SAVCILIĞA ŞİKAYET YAĞIYOR

Sosyal medya kullanıcıları, kitabın derhal toplatılması ve satışının durdurulması gerektiğini isterken, söz konusu kitapla ilgili yasal işlem başlatılması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvuru yağıyor.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, pedofili içeren ifadelerin yer aldığı kitabın yazarı, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında yasal sürecin başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. Bunun üzerine kitabın yazarı gözaltına alındı. 

SÖZDE YAZAR GÖZALTINA ALINDI 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında "müstehcenlik" suçundan soruşturma başlatılan "pedofili" içeren ifadelerin bulunduğu kitabın yazarı Abdullah Şevki Ankara'da gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının suç duyurusu üzerine, Abdullah Şevki hakkında, kaleme aldığı kitapta yer alan bazı ibareler nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesi uyarınca "müstehcenlik" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

SAPKIN İÇERİKLİ KİTABIN YAYINEVİ: SANAT ESERİ 

Yazdığı 'pedofili' sapkınlığı içerikli, ahlaksız ifadelerin kullanıldığı akıllara durgunluk veren kitabı ile gündem olan Yazar Abdullah Şevki'ye, Kurgu Kültür Yayınları'nın sahibi Alaaddin Topçu sahip çıktı. Topçu, "Yazarımız Abdullah Şevki'ye yapılan çok büyük bir ayıptır. Bu kitap bir sanat eseridir." dedi.

Sapkın içerikli kitabı savunan Kurgu Kültür Yayınevi'nin sahibi Alaaddin Topçu, skandal ifadeleri 'sanat' diyerek savundu.

TGB VE ÜLKÜ OCAKLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Milliyetçi kimlikleriyle duruşlarıyla bilinen Türkiye Gençlik Birliği ile Ülkü Ocakları yönetici ve üyeleri ilgili kitabı savunan yayınevi Kurgu Kültür Merkezi Yayınları'nı şiddetli bir tepki gösterdi. 

Olayın ortaya çıkmasıyla kitap ve yazarını savunan Zümrüt Apartmanı kitabının yayınevine saat 17.00 gibi önce TGB yönetici ve üyeleri geldi. Gençler yayınevine şiddetli tepki gösterdi. Gösterilen tepkide gençler kendisini tutamadı ve yayınevinin camlarını kırdı. 

pedofili-siyasetcafe.png

Ardından akşam 21.00 gibi ilgili kitabın yayınevine Ülkü Ocakları yönetici ve üyeleri geldi. Aynı şekilde kitap ve yazarını savunan ilgili kitabın yayınevi yetkilileri il tartışan Ülkü Ocaklılar ortamın gerilmesiyle tartışmalar büyüdü.

ÜLKÜ OCAKLARI VE MHP'Lİ GENÇLER TEPKİ GÖSTERDİ

Ülkü Ocakları gençleri halen iğrenç içerikli kitabı savunan yayınevi yetkilileriyle tartışmada esnasında yayınevini darmadağın etti. 

Pedofoli içerikli kitabı savunan yayınevine Ülkü Ocaklarının yanısıra MHP'li gençlerde tepki gösterdi. Olaya şiddetli tepki gösteren Ülkü Ocakları ve MHP'li gençler yayınevini darmadağın ettikleri öğrenildi. 

Henüz olay gündemdeki sıcaklığını korurken benzer ifadelerin Elif Şafak tarafında da kullanıldığı ortaya çıktı.

pedofili-siyasetcafe10.png

Doğan Kitap tarafından yayımlanan ”Mahrem" isimli "kitabında" Elif Şafak’ın Abdullah Şevki’yi aratmayacak iğrençlikte satırlar kaleme aldığı görüldü. Çocuk istismarına açıkça yer verilen kitabın hali hazırda bir çok online satış sitesinden de satımına devam edildiği tespit edildi. 

ELİF ŞAFAK’A NEDEN TEPKİ YOK?

Abdullah Şevki’nin iğrenç  satırları sosyal medyada tartışılmaya devam edilirken önemli isimlerde de kitapla ilgili tepkiler geldi. 2000 yılında Metis Yayınlarından, 2016 yılında da Doğan Kitap tarafından basılan kitaba bugüne kadar neden her hangi bir tepki verilmediği merak konusu oldu. 

NASIL ÖDÜL VERİLDİ?

Doğan Kitap'ta 66. baskısı yapılan kitabın Türkiye Yazarlar Birliği'nden en iyi roman ödülü aldığı ortaya çıktı. İçerisinde açıkça pedofili ifadeleri barındıran çalışmaya Türkiye Yazarlar Birliği nasıl ödül verdi?

BAKANLIKLAR EL KOYDU

Abdullah Şevki isimli sapık şahsın çocuk istismarına ilişkin iğrenç ifadelerin kamuoyunda geniş yankı bulmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada," Bakanlığımızca, yazarı Abdullah Şevki olan #zümrütapartmanı isimli kitapta yer alan ifadelere ilişkin olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2019/8534 dosya numarasıyla suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

KİTAP HALA SATIŞTA

Doğan Kitap tarafından yayımlanan ”Mahrem" isimli "kitabının 238, 239 ve 240. sayfalarında " Elif Şafak’ın Abdullah Şevki’yi aratmayacak iğrençlikte satırlar kaleme aldığı görüldü. Çocuk istismarına açıkça yer verilen kitabın hali hazırda bir çok online satış sitesinden de satımına devam edildiği tespit edildi.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.