'Peker'in siyah gömleği ve gözlerinin altındaki şiş'

'Peker'in siyah gömleği ve gözlerinin altındaki şiş'

Sedat Peker'in, CIA'nın, ABD'den sonra en büyük operasyon üssünün olduğu ve Türkiye'de FETÖ darbe girişiminin de kotarıldığı yer olarak bilinen BAE'den, lüks bir otelden yaptığı yayınları, Türkiye'de tartışılmaya devam ediyor.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu Sedat Peker'in son kasetini değerlendiren yazısında akla ziyan saptamalar yapıyor.  

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Peker'in söylediklerini ciddi bulanlar kervanına katılırken, önemli bir ayrıntıya dikkat çekiyor ancak üzerine gitmiyor.

Terkoğlu, Sedat Peker'in "konuştuğu mekanın değişmiş olması, önceki kasetlerdeki gibi gündüz değil geceyarısı olması ve gözlerinin altındaki şişlik, beyaz gömlek yerine siyah gömlek giymesi"ni tasvir ederek Peker'in, söylediklerinden Türkiye'ye fazla ziyan gelmesin diye "uluslararası hukuk" kitapları okuduğunu iddia ediyor.

 

Sedat Peker'in BAE servisinin bir elemanı haline gelerek kendisini epey riske attığını gösteren gözünün altındaki "torbalar" Barış Terkoğlu'na göre "uluslararası hukuk kitapları okuması"ndan!  

Bilindiği gibi Peker, ilk videosunda Cumhuriyet yazarı Emre Kongar'a hiç neden yokken selam çakmış ve ondan saygıyla söz etmesi izleyenleri şaşırtmıştı.

Cumhuriyet gazetesinin CHP'deki İmamoğlu taraftarı '10 Aralık Hareketi'nin etkisinde yayınlar yaptığı ise bir çok gazeteci tarafından dile getirilmişti.

Mısırlı gazeteci 'ihvancı' Sabır Meşhur, Peker'in arkasında "10 Aralık Hareketi" ve İmamoğlu'nun olduğunu iddia etmişti.

"Büyük kavga"da "geçici bir figür" olan Peker'in konuşma metinlerini Bin Zayed'in servislerinin ve onların da patronu CIA elemanlarının hazırladığı, dolaysıyla bu işlerde uzman ve ellerindeki bilgi ve belgeler açısından zengin bir külliyata sahip FETÖCÜlerin de hatırı sayılı katkıda bulunduğu, "deneyimli" büyük gazeteci tarafından es geçiliyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.