Pentagon UFO görüntülerini neden şimdi yayınladı? UFO'ların koronavirüs salgını ile ilgisi ne?

Pentagon UFO görüntülerini neden şimdi yayınladı? UFO'ların koronavirüs salgını ile ilgisi ne?

Pentagon UFO görüntülerini neden şimdi yayınladı? Uzaydan tehdit algısı mı oluşturuluyor? UFO'ların koronavirüs salgını ile ilgisi ne?

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un resmi olarak sosyal medyada yayınladığı UFO görüntüleri sosyal medyaya damga vurmuş ve konu Türkiye’de de büyük ilgi görmüştü.

2004 ve 2015 yıllarına ait olan üç UFO'nun videosu olduğu iddia edilen görüntülerde tanımlanamayan cisimlerin hareketleri gözlemlenmekte. Görüntülerin ardından uzaylıların varlığı da bir kez daha gündeme geldi.

TÜRKİYE'DE DE TT OLMUŞTU

UFO görüntüleri Türkiye'de de gündem oldu. Türkiye saatiyle daha geç yayınanan görüntüler ardından birçok kili UFO ve Pentagon etiketini kullanarak Twitter'da konuyla ilgili binlerce tweet atıldı.

Görüntüleri 2004 ve 2015’te ABD donanması kaydetmişti.

 

ufo1.jpg

Videoların eski tarihli olduğu biliniyor. Videolardan biri 2004 yılında deniz tatbikatı sırasında kaydedilen bir görüntüden oluşuyor. USS Princeton adlı bir savaş gemisinin radarına giren tanımlanamayan cisimler olduğu görülüyor. Princeton mürettebatının yardım istemesiyle ortaya Super Hornet uçağının 2004 yılında yakaladığı tanımlamayan cisimlerin görüntüleri çıkıyor.

Bu görüntüler 2017 yılında The New York Times’ta yer almış ve uçağın pilotları David Fravor ve Jim Slaight görüntülerin nasıl ortaya çıktığını anlatmıştı.

 

ufo2.jpg

Tanımlanamayan cisimlerin görüldüğü görüntülerden diğer ikisi ise 2015 yılına ait. Görüntüleri, ABD Deniz Kuvvetleri’nin Florida yakınlarında kaydettiği biliniyor. Donanma pilotları tarafından çekilen videolar Super Hornet adlı uçağın kamerasıyla yakalanmış ve uçan bazı nesneleri gösteriyor. Uçağın pilotlarından Ryan Grave 2019 yılında The New York Times’a bir röportaj vermiş ve topaca benzer cisimler gördüğünü, ancak cisimleri halen tanımlayamadığını söylemişti.

 

ufo3-001.jpg

UFO NEDİR?

Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan her cisme UFO deniyor

Gökyüzünde görülen ve herhangi bir şekilde tanımlanamayan her cisim UFO olarak adlandırılıyor. Bu cisimler dünya dışı bir varlığı temsil etmek zorunda değil. UFO olarak tanımlanmış, ancak başka cisimler olduğu sonradan ortaya çıkmış birçok cisim mevcut. 2009 yılında İngiltere Savunma Bakanlığı’na bağlı UFO biriminin gökyüzünde turuncu ışık saçan bazı objeleri UFO olarak raporladığı biliniyor. Ancak cisimlerin gökyüzüne bırakılan Çin fenerleri olduğu fark edilince UFO birimi kapatılmış.

Gökyüzündeki tanımlanamayan cisimlerle ilgili iddialar uzun yıllarından beri hayatımızda. Hatta ABD ordusunun UFO olaylarını araştırmak için 1949-1967 yılları arasında yürüttüğü bir resmi soruşturma programı da var: Project Blue Book (Mavi Kitap Projesi). Bu projeyle havada yaşanan olayları bilimsel şekilde araştırmak ve ulusal güvenlik tehdidi oluşturup oluşturmadığı belirlenmeye çalışılmış. Ancak araştırmadaki vakaların neredeyse tamamını hava balonları, doğal gazların oluşturduğu şekiller, meteorolojik olaylar oluşturmuş. O dönemde tanımlanamayan bu cisimlere uçan daire gibi isimler de takılmış. Amerika’da Hollywood etkisiyle de UFO’ların uzaylılara ait olduğu ve farklı bir yaşamdan dünyaya geldikleri fikri birçok dergi ve filmlerde işlenmiş. Bugün UFO dendiğinde aklımıza gelen yeşil koca kafalı figürlerin oluşması da kalıplara dayanıyor olabilir.

Fakat herkesin aklında aynı soru vardı, görüntüler 2004-2015 yıllarına ait peki neden şimdi tam da yeni tip korona virüsü (Covid-19) pandemisi yaşandığı günlerde yayınlama gereği duydu Pentagon?

Geçen Eylül ayında da, Amerikan donanmasından UFO’lar konusunda bir itiraf gelmişti, gökyüzündeki cisimler için “tanımlanamayan hava fenomenleri” ifadesi kullanılmıştı. Şimdi de görüntüler “resmen” yayınlandı. Bu nasıl yorumlanmalı?

Pentagon UFO görüntülerini neden şimdi yayınladı? Uzaydan tehdit algısı mı yaratılıyor?

Tanımlanamayan cisimlerin dünyayı ziyaret nedeni ne? İnsanlık uzaylılarla tanışmaya mı hazırlanıyor?

UFO’lar artık daha mı çok görülüyor? UFO’ların koronavirüs salgınıyla ilgisi var mı? Neden son dönemde daha fazla görülmeye başlandı?

Geçtiğimiz günlerde tüm bu sorulara Habertürk’teki canlı yayına katılan Sirius Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan cevap verdi.

UFO ve dünya dışı varlıklar konusu Amerika’ya hiç de yabancı bir konu değil, bu konu 1942’den beri Amerika’da tartışılmakta. Görüntülerin şimdi ortaya çıkmasının nedeni ise söz konusu görüntü ve gelecekte ortaya çıkacak bir çok görüntünün ortaya çıkmasının nedeni; görüntülerin sızdırılması Haktan Akdoğan’a göre…

İşte Haktan Akdoğan’ın açıklamaları:

Amerika'da Savunma Bakanlığı bir UFO araştırma programı yürüttü. Başında da Luis Alonso diye Savunma Bakanlığı’ndan birisi vardı. Daha sonra bu programı iptal ettiler sözde. Ama gerçekte iptal etmediler. Burada enteresan olan şey şu; 2004 ve 2015'teki bu görüntülerin basına sızdırılmasının nedeni informasyondur. Bu bahsettiğim Luis Alonso, 20025 yılında Pentagon'dan ayrıldıktan sonra (bence bunların hepsi bir kurgudur zaten) Pentagon'un bünyesinde To the Stars Academy (Yıldızlar'a Doğru)' diye bir birim kuruyorlar. Bunun başına da PR yapmak için ünlü bir rock yıldızı getiriyorlar. Videolar onlara içerden gelmeye başlıyor. Bunları medyaya servis etmeye başlıyorlar. İlk New York Times'a servis ettiler. Bu haber olunca da Demokrat Partisi'nin eski senato görevlisi Herry Reid, Senato'dan Savunma Bakanlığı'ndaki bu konunun soruşturulması için araştırma kurulu kurulmasını istediler. Pazartesi günü açıklanan bu görüntülerin açıklanma sebebi de bu senatörlerin açmış olduğu soruşturmadan dolayı Savunma Bakanlığı'nın cevap vermesi gerektiği için.

Bir senatör grubuna cevap mahiyetinde bu görüntüler paylaşılıyor. Buradaki tanımlamayan cisimler UFO’dur diye bir yorum yapamıyorlar. Yapamazlar zaten. Bu görüntüdekiler bariz bir şekilde inanılmaz manevralar yapıyorlar. Amerika'da gizli teknoloji olarak UFO araçları üretiliyor. Ama bu görüntüdekiler farklı. Amerika'nın yaptıkları sınırlı hareket yapabiliyorlar.

Yıllar önce 16 tane UFO kazası oldu. Bunlar üzerine Amerika, UFO teknolojisini ele almaya başladı. Benzerlerini üretmeye başladı. UFO’lar üzerinde yapılan çalışmalar 60-70 yıldır devam ediyor. Gizli üsler kuruldu. Bu cihazlar üzerinde çalışmalar yapıldı.

UFO'ların ziyaretleri artmaya mı başladı?

Ben açık temasın olmayacağını düşünüyorum. Dünya şu an çok emekleme döneminde. Onlar tarafından açık açık iletişim kurmalarının bence 20-30 yılı var. Tabi ki bu 20-30 yılda dünyanın nasıl evrileceğini de göreceğiz. Tüm dünya gezegeni değişimde. Önümüzde epey bir süreç var. Gözlemler artıyor. Havada olağanüstü manevralar yapan, renkler değiştiren araçlar UFO'dur ancak her araç UFO değildir.

Neden daha çok görülüyorlar?

Bu süreç insanlığın bilinçlenmesiyle de bu tür raporlar ve ihbarlar artıyor. Bu konuyla alakalı belgeseller, diziler, filmler var. Halk bilinçlendikçe gökyüzüne daha dikkatli bakmaya başlıyor. Çok ciddi sayıda artış var. Son 10 yılda her sene yüzde 20-30 artarak devam ediyor.

''Amerika, UFO'ları ifşa edemez''

Dünya dışı varlıklar konusunda, 1. ve 2. Dünya savaşında da çok gözlemler oldu. Büyük depremlerin öncesi ve sonrasında UFO gözlemlerinin arttığını biliyoruz. Bu pandemi de yaşanan salgında olağanüstü bir durum. En önemli noktalardan bir tanesi. Bunu gözlemlemek istemiş olabilirler. Önümüzdeki süreçte tüm insanlık şahit olacak. Bunu gözlemliyor olmaları çok doğal. Görüntülerin artacağını düşünüyorum. Ancak Amerika'nın dünya dışı varlıkları ifşa edeceklerini düşünmüyorum. Yani bu tarz görüntülere UFO demeyeceklerdir. Nedeni zaten dünyayı yöneten konumdalar. Sadece şu şekilde bu görüntülerin UFO olduğunu kabul edebilirler. Dünya için tehdit oluşturmaya başladıklarında, bu süreci yönetecek egemen güç olmak isterlerse. Tabi ki o zaman da farklı bir takım parametreler devreye girecektir.

 

Covid-19 pandemisi aktifken görüntülerin servis edilmesinin sebebi ise ön görüntülerin global basına servis edilmesi, gündem korona virüsken dünyadaki alıştırma sürecinin başlatılmasıdır. Haktan Akdoğan ayrıca daha önceki İspanyol Gribi gibi pandemi salgını sırasında, 1.Dünya Savaşı'nda, Çernobil Faciası'nda ve yanardağ patlamalarında da bu tür UFO'ların gökyüzünde gözlemlendiğini belirtti.

 

 

YOKSA AMAÇ GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK Mİ?

Geçtiğimiz günlerde konuya bambaşka bir yorum daha geldi, uzun süredir Amerika’da yaşayan ve koronavirüs salgını ile ilgili Youtube üzerinden her akşam canlı yayın yapan 5N1K programının yapımcısı ve sunucusu Cüneyt Özdemir ise canlı yayınında; geçtiğimiz günlerde Donald Trump’un “neden vücuda dezenfektan enjekte etmiyoruz” gafından sonra büyük prestij kaybettiğini ve zaten seçimleri kaybetmekte olduğunun farkında olduğunu, UFO görüntülerinin tamamen gündem değiştirmek amacıyla basına Pentagon tarafından servis edildiğini iddia etti.

 

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.