Perinçek Şam'a gidiyor! Esad davet etti

Perinçek Şam'a gidiyor! Esad davet etti

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Türkiye’nin iç ve dış siyasi çizgisine, kendi politik tavrına kadar pek çok güncel konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Euronews'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Perinçek Türkiye’nin iç ve dış siyasi çizgisine, kendi politik tavrına kadar pek çok güncel konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Perinçek'in açıklamalarının en dikkat çeken kısmı ise Esad tarafından Suriye'ye davet edildiğini açıkladığı kısmıydı.

'Türkiye Şam yönetimiyle hali hazırda görüşüyor mu? Suriye’de çözümün yolu ne?' sorusuna 'Var. Görüşmeler olduğunu hem Tahran yönetiminden hem Suriye yönetiminden hem Türkiye hükümetinin çevrelerinden öğreniyoruz. Hatta Sayın Tayyip Erdoğan da görüşmeler olduğunu ifade etti.' şeklinde yanıt veren Perinçek, 'Suriye kilit ülke oldu; PKK’yı temizlemek için, IŞİD’i temizlemek için. Doğu Akdeniz’de de Amerika-İsrail tehdidine karşı koymamamız için Suriye ile işbirliği yapmamız gerekiyor.' dedi.

'Tayyip Erdoğan yönetimi bu konuda ayak sürüyor' diyen Perinçek, şöyle devam etti:

'Biz plan hazırladık çok basit; Türkiye’nin kontrolünde olan bir takım güçler, Suriyeli güçler silah bırakacak Suriye de bunları affedecek. Biz bunu Suriye Hükümeti'yle konuştuk onlar evet dedi. İran evet dedi. Rus Hükümeti evet dedi, hatta kendi planı haline çevirdi. Şimdi bunun için biz önümüzdeki günlerde Sayın Beşar Esad tarafından davet edildim, büyük bir heyet halinde büyük ihtimalle eylül ayında Suriye’ye gidiyoruz.

Hükümet kanadıyla da görüşüyoruz, onların da katılmasını sağlamak istiyoruz. Şimdi isim söylemeyelim, çünkü onların burada sıkıntıları da var. Aslında biz biraz onların da istediği bir çözümü onların da biraz dışında çözmüş olacağız. Biz, Rusya-İran-Suriye’nin ve Vatan Partisi’nin ortak çözümünü ürettik. Türkiye hükümetinin böyle bir şeye hayır demesi bence pek mümkün değil.'

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.