Perinçek'ten  Kılıçdaroğlu'na 'Dersimliyim' eleştirisi

Perinçek'ten Kılıçdaroğlu'na 'Dersimliyim' eleştirisi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: CHP Genel Başkanı 'Ben Dersimli Kemal'im derse CHP Tunceli il Başkanı da 1938'e cinnet der.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

 

Doğu Perinçek'in Rafet Ballı ile yapılan görüşmenin satır başları şu şekilde:

 

PERİNÇEK' TEN DERSİMLİ KEMAL VE SEYİT RIZA ELEŞTİRİSİ

 

"CHP Genel Başkanı 'Ben Dersimli Kemal'im derse CHP Tunceli il Başkanı da 1938'e cinnet der, Genel Başkan Dersimli Kemal'im derse Tunceli'deki yansıması Seyit Rıza'nın kahramanlığı anlamına gelir. O heykeli kaldıracağız, PKK'nın diktiği bir heykel. PKK’nın kahramanları. CHP sadece Seyit Rıza'yı anmıyor. PKK bir haftadır onu anan törenler yapıyor. Bunlar cumhuriyete kurşun sıkmış, halka Atatürk'e karşı ayaklanmalar. Kimse Seyi Rıza'ya sahip çıkarak cumhuriyete sahip çıkamaz. 'Dersimli Kemalim' demek 'Ben cumhuriyete karşıyım' demek. Gazetelerde resimler çıkıyor Munzur Çayı'nda plajlara giriliyor kadınlı erkekli, bir bu geldiğimiz noktaya bakın bir de 1930'ların kentine bakalım, eğer Seyit Rıza aşiret düzeni devam etseydi hala feodal düzen, kadınların saçlarından sürüklenmesi devam edecekti,

 

Tunceli diyerek iktidar olunur Dersim diyerek değil. Mecliste bir tek Onur Öymen sesini çıkardı. Burada susarsanız başka ne zaman konuşacaksınız.

 

Bu tür bastırma hareketlerinde bazı abartma olabilir. İstiklal Savaşında da Fransız Devrimi bütün devrimlere aşırılıklar oldu. Bastırma hareketleri. Yerimizi doğru koyalım.

 

Cumhuriyet Dersim isyanını bastırmasaydı orası feodal eşkıya yatağı olarak devam ederdi. İsmet Paşa'nın da Doğu raporu var. Atatürk beğenmedi. Celal Bayar'ı gönderdi. O daha radikal ve cumhuriyetçi bir rapordur. 12, 13 tane böyle raporlar var. Burada bir eşkıyalık, aşiret düzeni var. Dökülen kan var. Cumhuriyet ona son verdi. Aşiretler arasında kavgalar var. Neredeyse meydan savaşı var. Aşiretler arasında kadınlara el koyma olayları var, cumhuriyet bunlara son vermiştir.

 

Türk solunda Atatürk düşmanlığı bize dışarıdan geldi. İbrahim Kaypakkaya bizi Kemalist olmakla suçladı. Kemalizm düşmanı bir cereyan oldu, Komintern belgelerini okudum, onlara dayanarak Kemalist Devrim kitabını yazdım. Attila ilhan bu kitaptan alıntılar yapardı."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.