Siyaseti sallayacak haber: Erdoğan, Akşener ile görüştü!

Siyaseti sallayacak haber: Erdoğan, Akşener ile görüştü!

Siyasete yeni bir bomba düştü. İddialara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü...

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, köşesinden flaş bir iddia ortaya atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meral Akşener ile görüştüğünü yazdı ve “Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Akşener ile ittifak yaparsa şaşırmayın” dedi.

İsmet Özçelik’in Aydınlık’taki köşesinden yazdığı yazının ilgili bölümü şöyle:

“Son günlerde Meral Akşener'in yakın çevresinde herkes birbirine,"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meral Hanım'la görüştüğünü" fısıldıyor.

Ne kadar doğru bilemiyorum ama ısrarlılar. Bahçeli'nin bütün kışkırtmalarına rağmen AKP'nin İyi Parti'ye sessiz kalmasına dikkat çekiyorlar.

Arkasından da "Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Akşener'le ittifak yaparsa şaşırmayın" ifadesini kullanıyorlar.

İDDİALAR, GELİŞMELER

İddialar yaşanan gelişmelere pek uymuyor. Akşener'in partisine ABD ilgisi yüksek. Amerikalılarla görüşen işadamlarının anlattıkları da bunu doğruluyor. Önümüzdeki günlerde Akşener'e Batı desteğinin daha da artacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Gelişmeleri yakından takip edenler, "Ekonomiyi çökertme operasyonu"için düğmeye basılması ile İyi Parti'nin sahaya çıkışının eş zamanlı olmasına vurgu yapıyor.

YAKIN TAKİP

Diplomat kamuflajlı CIA ajanları, durum tespiti yapmak için ortalıkta fır dönüyor. Büyükelçilikte yapılan "oftirikort" toplantılarda gelişmeler tartışılıyor. Tartışılan konulardan biri de İyi Parti'nin durumu. Nedense ABD Büyükelçiliği İyi Parti'yi yakından takip ediyor.

Bu arada, toplantılarda konuşulanların dışarıya sızmasına karşı sert önlemler de alınmış. Bu toplantılara katılanların anlattığına göre, kurallara uymamasından şikâyet edilen bir gazeteciyle ilişkiler koparılmış.

ERDOĞAN'IN HAMLELERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gül üzerinden AKP'ye yapılabilecek bir operasyonda 276'yı kaybetmemek için MHP'nin 36 milletvekiline güvendiği konuşuluyor. Ortaya çıkabilecek açığı MHP ile tamamlama hesapları yaptığından söz ediliyor.

Ancak MHP oyları epeyce düşmüş durumda. MHP'nin yüzde 50+1 için yeterli olmayacağı görülüyor. Bunun için yeni hamlelere hazırlandığı ifade ediliyor.

Son dönemde yaşanan politika değişikliği, partiyi merkeze çekme çabalarına dikkat çekiliyor.

BAHÇELİ'NİN ÇIKIŞI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin salı günkü Meclis Grup Toplantısı'nda AKP'lileri bile şaşırtan sürpriz bir çıkış yaptı. 2019 seçimleri için AKP ile birlikte olacaklarını ilan etti.

Bahçeli'nin bu çıkışı çok erken yapması ilginç. "Ön alma çabası" olarak yorumlandı. Ama neyin önünü almaya çalıştığı tam anlaşılamadı.

BİR ŞEYLER DÖNDÜĞÜ BELLİ

Erdoğan'ı devirmek için yola çıkarılanların, Erdoğan'la ittifakı pek olası görülmüyor. Öne çıkan eğilim İngiliz-ABD planı.

Yani, Abdullah Gül'ün kaptanlığında, AKP içindeki kriptolar, Gülcüler, Kılıçdaroğlu ekibi, Meral Akşener'in partisinin bir araya getirilmesi. Bu cepheye dışarıdan HDP'nin destek vermesi.

Akşener'in yakın çevresinde son günlerde, "Erdoğan'la görüşme, AKP ile 2019 ittifakı" iddialarının sıkça dillendirilmesi ilginç. Bunu, "Akşener beklediği ilgiyi bulamadığı için iktidar havucuna sarıldı" şeklinde yorumlayan da var, Erdoğan'ın seçim hesabı olarak değerlendiren de.

"Siyasette olmaz olmaz."

İzliyoruz!..

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum