PKK’lı Demirtaş’ın kahvaltı sofrasına Ali Babacan’da katılacak

PKK’lı Demirtaş’ın kahvaltı sofrasına Ali Babacan’da katılacak

Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın kahvaltı talebine Ali Babacan'ın DEVA Partisi de olumlu yanıt vereceğini açıkladı. Daha önce, Aşener ve Davutoğlu'da kahvaltı teklifine evet demişlerdi.

PKK'nın siyasi temsilcisi HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, cezaevinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı kahvaltı teklifine tepkiler devam ediyor.

Demirtaş'ın, "Dışarıda olsaydım Başak ile Meral Hanım'ın kapısını çalar, 'Kahvaltıya geldik' derdim" sözlerine olumlu yanıt veren Akşener'e tabandan sert tepkiler gelmişti.

Akşener'den sonra Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi de, Demirtaş ile görüşmeye olumlu bakacaklarını açıklamıştı.

 

BABACAN'IN PARTİSİNDEN DE KAHVALTIYA OLUMLU YANIT

 

Akşener ve Davutoğlu'nda sonra Ali Babacan'ın DEVA Partisi de Demirtaş'ın kahvaltı talebine olumlu yanıt vereceklerini açıkladı.

Bir TV programında konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu “Selahattin Demirtaş’ın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik benzer kahvaltı teklifi Deva Partisi’ne gelse ne dersiniz” ilişkin soruyu şöyle yanıtladı.

“Elbette ederiz. Türkiye’de meşru olan herkese Deva Partisi’nin kapısı açıktır. Bu konuda Selahattin Demirtaş içeride, tutuklu yargılaması sebebiyle böyle bir imkana sahip değil. Ama HDP olarak meseleyi değerlendiriyorsak, HDP ve bütün partilerle ilgili eleştirilerimiz var. Onlarında muhakkak bize yönelik eleştirileri vardır. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Ama bu konuda ülkenin birliği ve beraberliği kapsamında derdi olmayan illegaliteye karış pozisyon alan herkese kapımız açıktır. Bu da siyaset yapmanın en asgari halidir. Başka türlü siyaset yapamazsınız.

 

aksener-003.JPG

 

serok.JPG

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum