Prof.Dr. İskender Öksüz’ün yeni kitabı çıktı

Prof.Dr. İskender Öksüz’ün yeni kitabı çıktı

Prof.Dr. İskender Öksüz’ün yeni kitabı Bilim, Din ve Türkçülük yayımlandı.

Prof.Dr. İskender Öksüz tarafından kaleme alınan Bilim, Din ve Türkçülük kitabı 11.04.2018 tarihinde raflardaki yerini aldı. Okurlarıyla buluşmayı bekleyen kitabın giriş bölümünden bir kısım;

Zamanımızda en hızlı çoğalan şey nedir?

Dünya nüfusu?

Çevre kirliliği?

Beton?

Bilemediniz. Bunların hiçbiri değil. En hızlı artan iletişimdir. Sanki hepimizin evinde ve hepimizin elinde dünyanın bütün istasyonlarını alan bir radyo var ve birisi sesi gittikçe arttırıyor. Kontrolümüz dışında! Yükseltilen güzel bir müzikse o kadar rahatsız etmeyebilir. Fakat parazitli istasyonların, boş laf, öfke ve düşmanlıktan ibaret nutukların ve her türlü yalanın sesi de aynı oranda yükseliyor.

Acilen bir filtreye ihtiyacımız var.

Yalanı, çirkini, paraziti süzüp sadece doğruyu alacak bir filtreye. Akıl ve sezgimiz muhakkak ki ilk kaba filtrelerdir fakat artık onlar da yetmiyor. En uçuk yalanlar gerçeğin ta kendisi gibi sunuldukça, tarih karartılıp günümüz bulandırıldıkça daha ince, daha doğru süzen filtrelere ihtiyacımız var.

İşte bilim böyle bir filtredir. Ve bu niteliklerdeki yegâne filtredir.

Küfürbazları, palavraları, yalanları, çarpıtmaları süzüp, gerçeği, yalnız gerçeği ve gerçekten başka hiçbir şeyi içeriye bırakmayacak bir filtre.

Bilim sadece fizik ve kimyayı değil vücudumuzu ve psikolojimizi de inceler. Fakat belki hepsinden önemlisi ve zoru, bilimin ışığı toplumu da aydınlatır.

bilim-din-ve-turkculuk-on-kapak)-(1)-001.jpg

Yazarın Bilim, Din ve Türkçülük kitabında atıf yaptığı diğer beş kitabının ismi:

Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi, 2016 (1977).

Niçin Geri Kaldık, 2016 (2013).

Türk’üm Özür Dilerim, 2016 (2014).

Millet ve Milliyetçilik, 2016.

Alt Akıl- Aptallar ve Diktatörler, 2017.

Kitapların tamamı Panama Yayınları’ndan çıkmıştır. Parantez içindeki yıllar ilk baskılarının çıktığı tarihlerdir.

 

Kitabın arka kapak yazısı:

o Bilim nedir? Gayesi, yapısı, dili nedir?

o Bilim-din ilişkisinin Hristiyanlıkta en çok tartışılan alanı, evrim. Evrime Müslümanlar nasıl bakıyordu? Bilim-din ilişkisi nasıl olmalı? Olmalı mı?

o İnternet devrinde bilim, bilgi, teknoloj, ve İnternet toplumu.

o Türkçülük Gökalp ve Akçura ile Bilim’i önceleyerek başladı. Atsız’la bu gelenek devam etti. Türkçülüğün en güçlü savunucusu bugün de bilimdir.

 

Prof. Dr. İskender Öksüz’ün Biyografisi

Eğitim:

1969 Yale University (Ph.D.)

1968 Yale University (MS)

1966 Ege Üniversitesi (Kimya-Fizik Lisansı)

İş hayatı:

2002-2012: Prof., Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü.

1987-2002: Sağlık, bilişim, eğitim sektörlerinde çeşitli firmalarda profesyonel üst yönetici. Çeşitli şirketlerde yönetim kurulu üyeliği, genel müdürlük, holding genel koordinatörlüğü.

1981-1987: Prof., University of Petroleum and Minerals, Suudi Arabistan’da akademik ve idari görevler, bilgisayar destekli öğretim koordinatörü, yeni öğretim üyesi seçimi ve terfi komitesi üyeliği.

1968-1981: Bölüm başkanlığı, rektör yardımcılığı, rektör vekilliği (ODTÜ), kürsü başkanlığı, senato üyeliği (ADMMA), Türkiye Atom Enerjisi Komisyonu 7. Dönem üyeliği, Atom enerjisi konusunda bakan danışmanlığı. Töre-Devlet Yayınevi yöneticisi.

Bilimsel yayınlar: 30’un üstünde bilimsel yayını 700’ün üzerinde atıf almıştır.

Yönetim uzmanlık alanları: Sağlık, toplam kalite yönetimi, bilişim ve pazarlama.

Bilimsel uzmanlık alanları: Teorik kimya, fiziko-kimya, bilgisayar uygulamaları ve programlama.

Siyasi - sosyal çalışmalar: KÜBİTEM (Kültür, Bilim ve Teknik Merkezi) kuruculuğu ve başkanlığı, Türkocağı Hars Heyeti ve Yönetim Kurulu üyeliği, Millî Düşünce Merkezi Yönetim Kurulu üyeliği, Millî Düşünce Merkezi Millî Strateji Araştırma Kurulu Başkanlığı; Töre, Devlet, Bozkurt, Türk Yurdu dergilerinde makale ve başka yazılar. Son Havadis, Yeni Ufuk, Ayyıldız gazetelerinde köşe yazarlığı.

Kitap: Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi -Teori- (Ayhan Tuğcugil müstearıyla, 1977), Türk’üm Özür Dilerim (2013), Niçin? Tarih-Devlet-Ekonomi-Yönetim (2013), Millet ve Milliyetçilik (2016), Alt Akıl: Aptallar ve Diktatörler (2017), Bilim, Din ve Türkçülük (2018).

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.